19-07-09

DE LETTERVRETERS

Zowel mijn vrouw als ik zijn echte lettervreters. Het gaat niet alleen om het lezen van de boeken, maar ook om het verzamelen in het hele huis vind je boeken.

dagboekske

De laatste tijd heeft mijn vrouw tijdens haar dagelijkse fietstochten langs Kringloopwinkels, tweedehandsboekwinkels en gewone boekwinkels er weer een aantal bijgekocht. Begin augustus gaan we naar de Deventer Boekenmarkt, dat zal ook wel weer tassen vol worden.

Vanmorgen bij het opstaan regende het bij ons, dus ik dacht ik zal de diverse losse stapels boeken op gaan bergen. Al snel bleek dat we een ruimteprobleem hebben. Dat wordt dus reorganiseren en duidelijk is dat er ook boeken de deur uit moeten. Een kwartiertje op zolder en ik had al een boodschappentas vol.

Mijn vrouw stelde voor om de enceclopedie uit de jaren vijftig ook maar de deur uit te doen. Verder staat er een hele serie blauwe boeken een uitgebreide cursus algemene ontwikkeling die kan ook naar Het Goed een kringloopwinkel bij ons aan het einde van de straat. De komende tijd maar eens de boeken daar naar toe brengen.

We hebben dus al wat ruimte gewonnen, meteen maar begonnen met een nieuwe indeling te maken zodat we de boeken ook nog terug kunnen vinden. In de huiskamer hebben we een wand voor de boeken, daar komen de pas aangekochte boeken. Op mijn studeerkamer is ruimte voor mijn uitgebreide collectie boeken i.v.m. mijn studie's filosofie, gnosis en Darwin.

Van een kleine kamer hebben we een paar jaar geleden al een biebje gemaakt daar staan vooral de boeken die we willen gaan herlezen, en enkele verzamelingen zoals voor mijn vrouw Anne Frank (en overal in huis vind je haar grote verzameling kookboeken).Dan hebben we nog themakasten als myhten en sage. Nog meer filosofie enz, etc.

Op zolder staan nog eens een grote hoeveelheid boeken die nogal gedateerd zijn, daar hoop ik de meeste ruimte te kunnen maken. Ik zal er uithalen wat ik beslist niet meer ga lezen. Mijn vrouw zal controleren of er geen boeken bij gaan, die ze echt (nog) niet wil missen.

BOOKMAN

Voorlopig ben ik nog wel even bezig met het karwei en als het mooi weer is moet het maar even wachten.

HOUDOE! DE CONTENTE LEZER!

19:57 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.