18-08-09

DE TUINVROUW

Onze voortuin, die een paar maanden geleden opnieuw aangelegd is begint nu wat vorm te krijgen. En heeft ook al behoefte aan wat onderhoud, de tuinvrouw (mijn vrouw) gaat op maandagmorgen eens in de 14 dagen aan de slag.

dagboekske

Mijn vrouw is van huis uit zeer zuinig, zo knipt ze deklimop nog steeds met een kleine tuinschaar, een elektrische heggeschaar vind ze eigenlijk te duur.

Het probleem is echter dat in onze hele achtertuin de betonnen schuttingen met diverse soorten klimop overdekt zijn. In de folder zag ik dat de heggebncharen deze week 20% korting hebben.

Dus op naar de Formido, onderweg had ik mijn vrouw al zo ver dat ze ook een kleine Buxesschaar zou kopen. In onze ogen is een buxes ook een heg, maar volgens MR Formido niet, daar is geen korting op. Mijn inval was om dan de bon uit de folder voor een artikel naar keuze met 20% korting daarvoor te gebruiken. Mijn vrouw gaat naar de kassa, neemt ondertussen nog een tuinsetje duidelijk afgeprijsd mee in het wagentje en pakt bij de kassa de folder die daar liggen.

Ondertussen kijk ik wat rond, als mijn vrouw afgerekend heeft zie ik dat de buxesschaar niet gekocht is. De folders in de winkel mogen daarvoor niet gebruikt worden. Nu is de winkel bij ons aan het einde van de straat en de folder ligt bij ons op tafel, mijn vrouw zou onmiddelijk terug gaan, geen probleem.

Thuisgekomen bekijk ik de kassabon eens goed blijkt dat het afgeprijsde tuinsetje voor de normale prijs verkocht is en ook de heggenschaar is niet met 20% verminderd.Mijn rouw springt meteen op haar stalen ros (haar fiets) richting Formido, ik denk hopelijk vallen er geen doden.

Binnen vijf minuten is ze terug, alles is goed geregeld. En wat was de smoes van MR Formido het staat nog niet in de computer! Blijkbaar staat in de handleiding van de PC-KASSA gelieven eerst je hersenen uit te schakelen. Uiteindelijk kunnen we er wel mee lachen. Maar de liefde voor MR Formido is bij mijn vrouw over, de volgende keer gaat ze precies een deur verder en wordt weer lid van De Borenbond.

de contente boer

HOUDOE! DE CONTENTE MENS!

09:55 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.