19-08-09

FILMWEER?

Het was eigenlijk te mooi weer om naar de film te gaan. Maar we delen voor een heel seizoen de 50+ bios middagen in en gisteren was het tijd voor:

dagboekske

Biografisch drama met Anne Hathaway als een jonge Jane Austen die door haar romance met een jonge Ier geïnspireerd raakt om te gaan schrijven

Als de twintigjarige Jane Austen (Anne Hathaway) verliefd wordt op een straatarme Ierse bokser (James McAvoy), raakt ze voor het eerst geïnspireerd om te gaan schrijven. Maar het geluk mag niet lang duren, het grote verschil tussen hun afkomst en de status van haar eigen familie maakt hun relatie onmogelijk.

Het verhaal van Becoming Jane is gebaseerd op de biografie die Jon Spence over schrijfster Jane Austen schreef. In 2003 kwam hij met een opmerkelijke vondst. Austen zou een gepassioneerde relatie hebben gehad met de Ierse advocaat in opleiding, Tom Lefroy. Deze relatie wordt in andere Austen biografieën afgedaan als een affaire.

© filmfocus.nl

Het voordeel was wel dat we na de film nog lang genoten hebben op het terras.

Ondertussen ook nog even gegeten bij Mevr: Tok-Tok het stond al lang op ons verlanglijstje maar het viel ons tegen. We hadden een kiprestaurant verwacht met verschillende kipgerechten. Het was een normale kaart waar ook een paar kiprecepten op voorkomen.

Het menuutje maar genomen. Echt bijzonder was het niet mijn vrouw sprak over een veredelende frietzaak. Maar de friet was heel veel kleine stukjes en de olie was ook al aan verversing toe.Ons zien ze er niet meer terug.

genieter

HOUDOE! DE CONTENTE MENS!

14:05 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.