19-08-09

FILMWEER?

Het was eigenlijk te mooi weer om naar de film te gaan. Maar we delen voor een heel seizoen de 50+ bios middagen in en gisteren was het tijd voor:

dagboekske

Biografisch drama met Anne Hathaway als een jonge Jane Austen die door haar romance met een jonge Ier geïnspireerd raakt om te gaan schrijven

Als de twintigjarige Jane Austen (Anne Hathaway) verliefd wordt op een straatarme Ierse bokser (James McAvoy), raakt ze voor het eerst geïnspireerd om te gaan schrijven. Maar het geluk mag niet lang duren, het grote verschil tussen hun afkomst en de status van haar eigen familie maakt hun relatie onmogelijk.

Het verhaal van Becoming Jane is gebaseerd op de biografie die Jon Spence over schrijfster Jane Austen schreef. In 2003 kwam hij met een opmerkelijke vondst. Austen zou een gepassioneerde relatie hebben gehad met de Ierse advocaat in opleiding, Tom Lefroy. Deze relatie wordt in andere Austen biografieën afgedaan als een affaire.

© filmfocus.nl

Het voordeel was wel dat we na de film nog lang genoten hebben op het terras.

Ondertussen ook nog even gegeten bij Mevr: Tok-Tok het stond al lang op ons verlanglijstje maar het viel ons tegen. We hadden een kiprestaurant verwacht met verschillende kipgerechten. Het was een normale kaart waar ook een paar kiprecepten op voorkomen.

Het menuutje maar genomen. Echt bijzonder was het niet mijn vrouw sprak over een veredelende frietzaak. Maar de friet was heel veel kleine stukjes en de olie was ook al aan verversing toe.Ons zien ze er niet meer terug.

genieter

HOUDOE! DE CONTENTE MENS!

14:05 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-08-09

DE TUINVROUW

Onze voortuin, die een paar maanden geleden opnieuw aangelegd is begint nu wat vorm te krijgen. En heeft ook al behoefte aan wat onderhoud, de tuinvrouw (mijn vrouw) gaat op maandagmorgen eens in de 14 dagen aan de slag.

dagboekske

Mijn vrouw is van huis uit zeer zuinig, zo knipt ze deklimop nog steeds met een kleine tuinschaar, een elektrische heggeschaar vind ze eigenlijk te duur.

Het probleem is echter dat in onze hele achtertuin de betonnen schuttingen met diverse soorten klimop overdekt zijn. In de folder zag ik dat de heggebncharen deze week 20% korting hebben.

Dus op naar de Formido, onderweg had ik mijn vrouw al zo ver dat ze ook een kleine Buxesschaar zou kopen. In onze ogen is een buxes ook een heg, maar volgens MR Formido niet, daar is geen korting op. Mijn inval was om dan de bon uit de folder voor een artikel naar keuze met 20% korting daarvoor te gebruiken. Mijn vrouw gaat naar de kassa, neemt ondertussen nog een tuinsetje duidelijk afgeprijsd mee in het wagentje en pakt bij de kassa de folder die daar liggen.

Ondertussen kijk ik wat rond, als mijn vrouw afgerekend heeft zie ik dat de buxesschaar niet gekocht is. De folders in de winkel mogen daarvoor niet gebruikt worden. Nu is de winkel bij ons aan het einde van de straat en de folder ligt bij ons op tafel, mijn vrouw zou onmiddelijk terug gaan, geen probleem.

Thuisgekomen bekijk ik de kassabon eens goed blijkt dat het afgeprijsde tuinsetje voor de normale prijs verkocht is en ook de heggenschaar is niet met 20% verminderd.Mijn rouw springt meteen op haar stalen ros (haar fiets) richting Formido, ik denk hopelijk vallen er geen doden.

Binnen vijf minuten is ze terug, alles is goed geregeld. En wat was de smoes van MR Formido het staat nog niet in de computer! Blijkbaar staat in de handleiding van de PC-KASSA gelieven eerst je hersenen uit te schakelen. Uiteindelijk kunnen we er wel mee lachen. Maar de liefde voor MR Formido is bij mijn vrouw over, de volgende keer gaat ze precies een deur verder en wordt weer lid van De Borenbond.

de contente boer

HOUDOE! DE CONTENTE MENS!

09:55 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-08-09

AL WEER EEN JAAR

hallo

Vandaag beschouw ik als mijn tweede verjaardag. Want op 16 augustus 2001 kreeg ik mijn eerste I.C.D. Inmiddels is mijn tweede al geplaatst op 12 november 2008.

I.C.D.

Gelukkig heb ik tot nu toe geen schok gehad. De oorzaak is een zwak hart. Dat betekent dat ik ieder jaar wat conditie verlies. Maar over het algemeen heb ik een prettig leven en vind ik veel voldoening in mijn diverse studie's

Vandaag dus 8 jaar geworden, hopelijk mag ik met de I.C.D. nog volwassen worden 21 jaar. Ik doe mijn best.

genieter
HOUDOE! DE CONTENTE MENS!

09:49 Gepost door DE CONTENTE MENS in I.C.D.-dossier | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-08-09

HET BEZOEK IS WEER WEG

Vrijdag zijn mijn dochter en haar echtgenote gekomen voor een weekendje Valkenswaard.

koks33

Vrijdag ben ik topkok in huis, ze verwent met Mexcicaans eten. Het viel goed in de smaak.

Gisteren zijn ze met mijn vrouw over de Malpie naar de Achelse Kluis gefietst. Natuurlijk lekker daar op het terras gezeten. Ook het winkeltje van Broeder Martinus heeft een goede dag gehad. Want in hun kofferbak ging nogal wat Belgische Bier richting Leiden.En ook onze kelderkast is weer goed bij gevuld.

Mijn vrouw heeft nog een lekkere Italiaanse maaltijd gemaak voor ze weer naar huis gingen gisteravond. Het wordt een rustige zondag lekker lezen. Als ik naar buiten kijk zal het wel binnen moeten, het is hier geen weer om in de tuin te gaan zitten.

genieter

HOUDOE! DE CONTENTE MENS!

10:49 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-08-09

JAMMER, MAAR HELAAS!

Gelijktijdig kwamen we aan in Deventer mijn vrouw en ik uit Valkenswaard en mijn dochter en echtgenote uit Leiden.

dagboekske

We waren het station nog niet uit of het begon al te regenen eerst wat motregen, toen wat buitjes en opeens alle bakken open tot 17.00 uur is het blijven regenen, jammer maar helaas. De sfeer was meteen weg nog even langs de kramen gelopen. maar met telkens druppels in je nek er maar mee gestopt.

Wel nog een heel leuke zaak gevonden en dus lekker bij zitten kletsen tijdens het borreluur ze bleken ook nog heel lekker eten te hebben, Dat maar meteen gedaan, uiteindelijk is het nog een lange, gezelligge dag geworden. Tegen 24.00 uur waren we weer thuis.

genieter

HOUDOE! DE CONTENTE MENS!

10:41 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-08-09

DE EEUWIGE STUDENT

Veel plezier beleef ik aan studeren, ik ben van de generatie die zo snel mogelijk aan het werk ging.
Een avondcursus was nog net mogelijk, maar studeren alleen voor het plezier was onbekend.

Na mijn pensioen ben ik gaan leren bij het HOVO = Hoger Onderwijs Voor Ouderen.
Een paar keer per jaar loop ik nu college bij diverse universiteiten en Hogescholen.
Dit najaar ga ik naar Utrecht, Amsterdam en Eindhoven.
Voor de diverse studies heb ik ook enige weblogs kijk zelf maar eens.

studiekladblok

FILOGNOSIST
DE EEUWIGE STUDENT
ELKE DAG WIJZER

Deze week de diverse bevestigingen gekregen, dus de voorbereidingen zijn begonnen studieboeken kopen, diverse websites en weblogs bezoeken, informatie verzamelen. enz, etc. 

Bent u zelf ook een EEUWIGE STUDENT kijk dan op de vogende website:

ES

 

http://www.eeuwigestudent.nl

HOUDOE! DE CONTENTE STUDENT

12:00 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |