06-09-09

BEZUINIGEN

Mijn vrouw krijgt per 1 januari ook AOW/Pensioen. Hoeveel het zal worden is nog niet duidelijk. Dat het minder als nu zal zijn lijkt wel duidelijk.

dagboekske

We zijn dus nu wat bewuster naar onze uitgaven aan het kijken. We sparen nog steeds zodat dat er eigenlijk al een reserve is om eventuele tegenvallers op te vangen. Toch moeten we besluiten hoe we verder willen leven.Wat we wel en niet meer doen.

Na de vakantie deden we dat eigenlijk al ieder jaar onder het motto: "MEER MET MINDER DOEN". zo hebben we de afgelopen dagen de abonnementen onder de loep genomen. Al snel kwamen we tot de conclusie ze gewoon allemaal op te zeggen. Een nieuw abonnement is zo gesloten en meestal krijg je dan een kadotje erbij of een belangrijke korting. Bij het opzeggen bleek al snel dat het voor de meeste bladen definitief zal zijn. Over blijven wat wij vakliteratuur noemen. Voor mijn vrouw BOEK en LUISTER en voor mij BRES en PRANA. Het meeste voordeel zal echter te halen zijn als ik mijn verslaving een bezoekje aan de AKO in bedwang kan houden, i.p.v. 2 á 3 keer in de maand nog maar een keer per maand.

Het voordeel daarvan is dat de aankopen beperkt blijven tot de betere bladen die de moeite waard zijn nog eens een keer te lezen. Ik heb van de zomer daarvoor al een systeem gemaakt voor een archiefje per maand, zodat we ze een jaar later nog eens rustig na kunnen lezen, tuin en vakantietips zijn een jaar later nog goed bruikbaar.

Een krant hebben we al jaren niet meer die krijgen we van de buren en wij geven de uitgelezen tijdschriften weer aan hun en zij geven die weer door aan de kinderen.

Verder krijg ik op de PC iedere morgen DE WERELDKRANT van de wereldomroep. En van KRANTEN.COM een overzicht van de kranten. En diverse nieuwsbrieven houden mij op de hoogte van allerlei ontwikkelingen op die onderwerpen die mijn belangstelling hebben. En wat meer "LEESTIJD" zou ook welkom zijn voor al die boeken die nog gelezen en herlezen moeten worden. Daarom besloten alleen die boeken te kopen die een duidelijke aanvulling zijn op onze uitgebreide prive-bieb. Het enige waar we zeker niet op hoeven te bezuinigen is LETTERVRETEN.

de contente boer

HOUDOE! DE CONTENTE MENS !

De WereldKrant is een digitaal dagblad dat via Europese campings en hotels in geprinte versie wordt verspreid voor Nederlandse vakantiegangers. De WereldKrant brengt zeven dagen per week het laatste wereldnieuws, weer en verkeer en toeristische tips, direct in uw mailbox als pdf-bestand.

 

Gratis nieuwsbrief

VAN KRANTEN.COM

11:39 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.