30-09-09

EERSTE EINDHOVEN DAG

Gisteren was mijn eerste cursusdag van de HOVO-cursus 150 jaar evolutie en filosofie. Deze is voor de middag, zodat ik een wens van mij in vervulling kan laten gaan. Ik wil al een paar jaren mijn geboorteplaats Eindhoven nog eens goed verkennen en de plekken bezoeken die in mijn jeugd een belangrijke rol vervuld hebben.

dagboekske

Omdat mijn vrouw nog een AH-bioscoopkaartje had ben ik er gisteren nog niet echt aan toe gekomen. We zijn namelijk naar de film geweest.

Inglourious Basterds is de nieuwe film van Quentin Tarantino. De film (met Brad Pitt in de hoofdrol) vertelt het verhaal over de 'Basterds': een groep Joods-Amerikaanse militairen die wraak neemt op de Nazi's in Frankrijk tijdens WOII

In het eerste jaar van de Duitse bezetting van Frankrijk is Shosanna Dreyfus (Melanie Laurent) getuige van de executie van haar familie door nazi-kolonel Hans Landa (Christoph Waltz). Shosanna weet nog net te ontsnappen. Ze vlucht naar Parijs, waar ze onder een nieuwe identiteit een bioscoop overneemt en gaat runnen. Ergens anders in Europa haalt luitenant Aldo Raine (Brad Pitt) een groep Joods-Amerikaanse militairen bij elkaar met als doel het uitvoeren van snelle en schokkende vergeldingsacties. De groep van Raine, ‘de rotzakken’, zoals ze door hun vijanden genoemd worden, begint samen met de Duitse actrice en undercover agente Bridget von Hammersmark (Diane Kruger) aan een missie om de leiders van het Derde Rijk uit te schakelen. Het lot van veel mensen komt samen onder de luifel van een bioscoop waar Shosanna op het punt staat om haar eigen wraakactie uit te voeren...

Quentin Tarantino heeft in Inglourious Basterds - met even dikke klodders pulp als propaganda - scandaleuze, benauwende, waargebeurde en dik aangezette verhalen uit de Tweede Wereldoorlog verwerkt.

© filmfocus.nl

De film viel ons een beetje tegen en klopte niet met de trailler die wij gezien hebben. Een oorlogsfilm overgoten met wat smakeloze humor is niet onze keus. Jammer, volgende keer beter.

Daarna bij de wok to go lekker garnalen met bami gegeten en tenslotte bij café De Vrienden wat Duveltjes http://www.duvel.be/duvel
gedronken.

genieter

HOEDOE! DE CONTENTE MENS!

 

14:38 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-09-09

VALKENSWAARDSE "JAZZ" KOOPZONDAG

Gisteren met mijn vrouw een flinke wandeling rondom het dorp gemaakt. Blijkbaar had ik mijn dag niet want halverwege moesten we echt even gaan zitten. Een bankje was al snel gevonden in het groen bij de invalsweg van Valkenswaard. Met het zonnetje erbij was het goed uit te houden.

dagboekske

Weer terug naar het dorp was het onze bedoeling om naar het nieuwste evenement in ons dorp: De Valkenswaardse "Jazz" Koopzondag te gaan. In het winkelcentrum zouden modeshows en Jazzbands optreden. Het was echter een trieste bedoening, de helft van de winkels waren niet open en er was weinig publiek. Dus geen mode en geen Jazz in aktie.

Gelukkig was de plaatselijke ijssalon wel open, als de zon schijnt trakteren we ons daar altijd. Nog even overwogen een terrasje op de markt te pikken, maar mijn vrouw had nog zin om te gaan fietsen.

Dus ben ik maar naar het beste terras van Valkenswaard gegaan in onze achtertuin, Mort Subite dyn006_original_570_428_pjpeg_2543228_8b6088cede249348a1238b471cfff656
de orginele Geuze was in de ijskast, genieten dus. http://www.horal.be/mortsubite.php

genieter

HOUDOE! DE CONTENTE MENS!

10:59 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-09-09

AMSTERDAM OUD ZUID

Donderdag, weer eens terug op de Vrije Universiteit in Amsterdam.Het is nu ongeveer 10 jaar geleden,dat ik daar mijn eerste HOVO-cursus volgde.Ruimtelijke ordening, eigenlijk niet mijn onderwerp, maar ik moest er toen als raadslid meer van weten.
dagboekske
 
Nu zijn we gestart met een 4-weekse cursus: Religieuze vernieuwers. Blijkbaar een gewild onderwerp, meer dan 50 personen waren aanwezig.College wordt gegeven in een echte collegezaal.Van die studiedagen maak ik ook altijd een dagje uit, als je er toch bent zal ik maar zeggen.
Donderdag dwars door OUD-ZUID gelopen, prachtig die sociale woningbouw, uiteindelijk kwam ik op het Stadionplein uit, het zonnetje scheen heerlijk dus, terras, duveltje, sigaar, bitterballen en genieten maar. Volgende week ga ik de Beethovenstraat verkennen, blijkt een bijzondere winkelstraat te zijn ik ben er nog nooit geweest.
de contente boer
HOUDOE! DE CONTENTE MENS!

11:27 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-09-09

DE STORM

Gisteren de film DE STORM gezien,met het kaartje van AH slechts 3,75 euro p.p.Omdat mijn vrouw tijdens de watersnoodramp in Zeeland woonde als kind, heeft zij natuurlijk een bijzondere belangstelling voor dit onderwerp.

dagboekske

De beelden die iedere Nederlander in gedachte heeft waren aanwezig. Tegen water is niets bestand, de film is een persoonlijk verhaal geworden, zodat het toch een min of meer gewone film is geworden met de watersnoodramp als decor. Voor de geschiedschrijving zou het toch goed zijn als er een film/documantaire komt op waar gebeurde verhalen.Een mooie film maar het einde is niet in de stijl van de film.Ga zelf maar eens kijken:

Epische film van Ben Sombogaart met Sylvia Hoeks als een jonge moeder die tijdens de Watersnoodramp van 1953 haar baby zoekt

Julia, een 18-jarige Zeeuwse boerendochter raakt zwanger van haar vriendje Koos. Koos schrikt zo van dit nieuws dat hij met de Noorderzon vertrekt. Julia staat er helemaal alleen voor in een vijandig dorp. In de nacht van 31 januari 1953 breken de dijken in Zeeland tijdens een verschrikkelijke februaristorm op meer dan honderd plaatsen en wordt de boerderij verzwolgen door een zondvloed. Julia komt samen met haar zoon in het water terecht en wordt - tegen haar wil in - gered door de jonge luchtmachtsergeant Aldo, haar baby in het water achterlatend. Ze is ontroostbaar, hult zich in stilzwijgen en weigert met haar gehate redder te praten.

Voorzichtig probeert Aldo in contact te komen met de jonge vrouw, ontrafelt stukje bij beetje haar achtergrond en besluit tenslotte om haar te helpen haar zoon te vinden. Hij is immers verantwoordelijk voor het feit dat ze haar baby moest achterlaten. Het is het begin van een lange zoektocht die hen - tegen de evacuatiestroom in - uiteindelijk weer terug zal brengen naar Zeeland: een verdronken, surrealistisch landschap van dierlijke en menselijke kadavers. De kans dat hier een baby overleven kan, is microscopisch klein. Toch krijgt Julia aanwijzingen dat haar zoon nog leeft. Maar waar? En bij wie?

© filmfocus.nl

de contente boer

HOUDOE! DE CONTENTE MENS!

10:35 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-09-09

EEN NIEUW SEIZOEN

Vanmorgen bij het doornemen van mijn agenda, zag ik dat ik de komende weken voor diverse cursussen twee dagen per week niet thuis ben.

dagboekske

Ondanks dat het zonnetje scheen, toch maar de halfjaarlijkse kledingwisseling gedaan. De zomerkleding naar zolder en de herfst/winterkleding naar beneden. Dat is nog al een werk en i.v.m. mijn gezondheid moet ik regelmatig een pauze in lassen.

Net voor de lunch was het gedaan, maar een overhemd dat in de kledingzak kon. Het kopen van kwaliteit begint toch zijn vruchten af te leveren. Ik zal weinig bij hoeven te kopen. Een nieuwe donkere spijkerbroek, een trui, een donker blauwe broek en een overhemd vormen het verlanglijstje. Er is geen haast bij, zodat ik rustig de aanbiedingen kan afwachten.

Na de lunch toch nog lekker een paar uurtjes van de zon in onze tuin genoten. En nog wat gestudeerd ook, via de walkman, enkele hoorcolleges op CD gevolgd.

genieter

HOUDOE! DE CONTENTE MENS!

17:15 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-09-09

ONRUSTIG VALKENSWAARD

Zit ik heerlijk rustig in de tuin, kopje thee, sigaartje, stapel tijdschriften.Breekt de hel los, getoeter, geclaxoneer honderden vrachtwagens vallen Valkenswaard binnen.

dagboekske

Het was even nadenken voor ik wist dat het de jaarlijkse TRUCKRUN in Valkenswaard was.

Welkom op de site van

Stichting Truckrun

Valkenswaard

http://www.truckrunvalkenswaard.nl/

Op deze site vindt u allerlei informatie over de Truckrun.

Zoals; het ontstaan, het programma, artiesten, bestuur, foto's en natuurlijk een gastenboek. Wij nodigen u van harte uit om iets in ons gastenboek te schrijven. Alle berichtjes zijn welkom en delen graag met u alle gedachtes rondom het voor ons allemaal zo geweldige evenement: de Truckrun.

Checkt u het onder het kopje 'nieuws', hierin houden wij alle ontwikkelingen rondom de Truckrun up-to-date.

 Veel plezier!
Truckrun 2009
19 september
Het is zover! Truckrun 2009
Valkenswaard

Nou ja, een keertje per jaar moet kunnen, hopelijk hebben ze een leuke dag gehad. Gelukkig bleef de zon tot in de avond bij ons, zodat ik na twee uur weer rustig verder kon gaan lezen in de tuin. De stoelen staan al weer klaar want volgens Sabine van de Belgische TV, zal het een van de laatste keren "TERRASJESWEER" zijn. Geniet er van!

genieter

HOEDOE! DE CONTENTE MENS!

09:56 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-09-09

NOOIT MEER!

Het was al weer enkele jaren geleden dat wij de 50+ beurs bezocht hebben. Toen was het een leuke dag, er was veel te doen. Gezellig druk en er was voldoende ruimte om even bij te komen.

dagboekske

Gisteren weer geweest, veel te druk, de beloofde tas met produkten was al om 10.30 uur volledig op, dan maar even naar de beloofde koffie met gebak, mijn vrouw heeft een kwartier in de rij gestaan, maar dat bleek de verkeerde rij te zijn (alhoewel er alleen koffie met gebak geserveerd werd) waar dan de goede rij zou zijn werd niet aan gegeven. Links en rechts nog wat gekeken, maar het was er zo druk dat je met de stroom meegeduwd werd. Ik moet er eerlijk bij zeggen dat wij normaal altijd de massa vermijden en dat ook voor de 50+ beurs geld wij gaan er niet meer naar terug, ook al krijgen wij vrijkaarten zoals vandaag.

Verder er maar een gezellig daggie Utrecht van gemaakt, en het zonnetje hielp daar goed bij. De dag afgesloten met een hapje en drankje. En een lekker weekend voor de boeg wij zijn weer content!

genieter

HOUDOE! DE CONTENTE MENS!

11:08 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-09-09

MET GRATIS KAARTJES!

Van harte welkom op de site van ’s werelds grootste beurs voor actieve plussers. http://www.50plusbeurs.nl/

Omdat we gratis kaartjes hebben gaan we vandaag, maar de normale prijs 19,95 euro hebben wij er niet voor over.

 smiley14

Maak de toekomst mee!
'Maak de toekomst mee!' Dat is dit jaar het thema van de 50PlusBeurs. Kom langs en ontdek onvermoede mogelijkheden. Leer van de workshops. Kijk wat de toekomst u te bieden heeft. Laat u uitgebreid informeren en adviseren. Proef, voel, ruik en geniet met al uw zintuigen. Laat u verrassen door het gevarieerde aanbod. Geniet van de shows en lekkernijen. Kom kijken en vergelijken. Beleef de 50PlusBeurs helemaal!

09:30 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-09-09

ONZE TUINEN

Het is nu alweer 3 maanden geleden dat onze voortuin helemaal vernieuwd is, van de tuinman hoorde we helemaal niks meer, zelfs geen rekening.

dagboekske

Gisteren zeg ik toch tegen mijn vrouw als we eind van de maand niks gehoord hebben zullen we toch eens gaan bellen.

Blijkbaar een voorgevoel want vanmorgen was de tuinman er ineens. Even onze laatste wensen nog eens doorgenomen, die binnenkort in orde worden gemaakt en dan de afrekening natuurlijk. Ja, zo gaat dat in ons dorp het kumpt wel goed!

Gisteren zat ik in de achtertuin te genieten van het mooie weer. En zag dat er enige planten flink gegroeid waren tijdens onze vakantie. En voor het oog kloppen de verhoudingen dan ineens niet meer.

Meteen aan de slag gegaan met het verplaatsen van diverse planten, meteen maar wat uitgebloeide planten verwijderd, zodat het weer een genoegen is om buiten te zitten.

genieter

HOUDOE! DE CONTENTE MENS!

11:44 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-09-09

EEN MOOIE REMAKE

Gisteren genoten van de 50+ bios, de remake van BRIDESHEAD REVISITED. Inmiddels een klassieker, de serie hebben we al diverse keren gezien en ik heb de serie pas op DVD voordelig kunnen kopen.

dagboekske

 

De verfilming is bijzonder geslaagd, in de serie wordt vooral aandacht besteed aan de liefde en de driehoeksverhouding. De film gaat meer over het probleem van het geloof dat geeft de film een extra diepgang. We hebbeb genoten.

Het filmbezoek komt ook voort uit onze bezuinigingsoperatie. Dit seizoen hebben we geen theatervoorstellingen geboekt en gaan daarvoor wat meer naar de bios. De 50+bios is daar een goede gelegenheid voor 6,50 euro voor een film, met koffie en cake. We hebben ook ontdekt dat het iedere dinsdag voordelig is alle films ook de nieuwste voor 6 euro.

Dat komt goed uit, binnenkort ga ik op dinsdagmorgen een cursus volgen in Eindhoven, als er een goede film draait kan ik dan 's middags naar de film. Zeg dat er alle 10 weken een goede film draait is dat 60 euro, vergelijkbaar met twee theatervoorstellingen. Je ziet met minder geld uit te geven kun je nog best genieten.

genieter

HOUDOE! DE CONTENTE MENS!

09:48 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-09-09

BEZUINIGEN

Mijn vrouw krijgt per 1 januari ook AOW/Pensioen. Hoeveel het zal worden is nog niet duidelijk. Dat het minder als nu zal zijn lijkt wel duidelijk.

dagboekske

We zijn dus nu wat bewuster naar onze uitgaven aan het kijken. We sparen nog steeds zodat dat er eigenlijk al een reserve is om eventuele tegenvallers op te vangen. Toch moeten we besluiten hoe we verder willen leven.Wat we wel en niet meer doen.

Na de vakantie deden we dat eigenlijk al ieder jaar onder het motto: "MEER MET MINDER DOEN". zo hebben we de afgelopen dagen de abonnementen onder de loep genomen. Al snel kwamen we tot de conclusie ze gewoon allemaal op te zeggen. Een nieuw abonnement is zo gesloten en meestal krijg je dan een kadotje erbij of een belangrijke korting. Bij het opzeggen bleek al snel dat het voor de meeste bladen definitief zal zijn. Over blijven wat wij vakliteratuur noemen. Voor mijn vrouw BOEK en LUISTER en voor mij BRES en PRANA. Het meeste voordeel zal echter te halen zijn als ik mijn verslaving een bezoekje aan de AKO in bedwang kan houden, i.p.v. 2 á 3 keer in de maand nog maar een keer per maand.

Het voordeel daarvan is dat de aankopen beperkt blijven tot de betere bladen die de moeite waard zijn nog eens een keer te lezen. Ik heb van de zomer daarvoor al een systeem gemaakt voor een archiefje per maand, zodat we ze een jaar later nog eens rustig na kunnen lezen, tuin en vakantietips zijn een jaar later nog goed bruikbaar.

Een krant hebben we al jaren niet meer die krijgen we van de buren en wij geven de uitgelezen tijdschriften weer aan hun en zij geven die weer door aan de kinderen.

Verder krijg ik op de PC iedere morgen DE WERELDKRANT van de wereldomroep. En van KRANTEN.COM een overzicht van de kranten. En diverse nieuwsbrieven houden mij op de hoogte van allerlei ontwikkelingen op die onderwerpen die mijn belangstelling hebben. En wat meer "LEESTIJD" zou ook welkom zijn voor al die boeken die nog gelezen en herlezen moeten worden. Daarom besloten alleen die boeken te kopen die een duidelijke aanvulling zijn op onze uitgebreide prive-bieb. Het enige waar we zeker niet op hoeven te bezuinigen is LETTERVRETEN.

de contente boer

HOUDOE! DE CONTENTE MENS !

De WereldKrant is een digitaal dagblad dat via Europese campings en hotels in geprinte versie wordt verspreid voor Nederlandse vakantiegangers. De WereldKrant brengt zeven dagen per week het laatste wereldnieuws, weer en verkeer en toeristische tips, direct in uw mailbox als pdf-bestand.

 

Gratis nieuwsbrief

VAN KRANTEN.COM

11:39 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-09-09

VROEG IN DE MORGEN

Sinds kort is het mogelijk om te laten bloedprikken van 7.30 uur. Voor mijn doen dus vroeg uit de veren. Ik was dan ook snel aan de beurt.

dagboekske

Het was ook hoog tijd om naar de kapper te gaan. Helaas is mijn kapsalon inmiddels gesloten, jammer want het waren een stel jonge meiden waar ik zonder afspraak en als 65plusser voor 8 euro geknipt werd.

Aan de andere kant van ons dorp is ook een dergelijke kapsalon door jonge dames gedreven, daar aangekomen bleek de prijs van 12,50 inmidels 13,50 te zijn geworden. Maar buiten stonden al enige dames te wachten en de deur werd nog niet opengedaan, ik kan me voorstellen dat men precies om 9.00 uur wil beginnen, maar om de bejaarden buiten te laten staan leek mij niet klantvriendelijk.En omdat de dames eerder dan ik daar waren leek mij dat het ook nogal wat tijd zou kosten.

Terug naar het dorp lopend kwam ik ook langs het "BELS KAPPERTJE" daar kan men alleen op dinsdag terecht zonder afspraak. Iets verderop is de "BEBOP KNIPSALON" waar mijn vrouw altijd komt, echt Valkenswaardse kapsalon, een man voor mij, dus maar even gaan wachten.

Dat duurde niet lang want er kwam al snel een tweede kapster die mij uitnodigde plaats te nemen. Blijkbaar was zij er pas de eerste dag, zoiets tref ik nogal eens, na wat aanwijzigingen was zij start klaar.
Op de vraag hoe wilt u het hebben? Antwoord ik altijd zo kort mogelijk, maar niet kaal. Zij wilde met de schaar beginnen, ik zei dat met de tondeuse op stand 2 het resultaat eerder te zien zou zijn. De ander kapster gaf nu enige instructie en met veel plezier ging onze nieuweling aan de slag, zij fleurde helemaal op (dacht hoogstwaarschijnlijk hier kan helemaal niks misgaan). Uiteindelijk is het allemaal iets kaler geworden dan normaal, maar daardoor lijk ik wel 5 jaar jonger.En de prijs was 13 euro, maar dan hoef ik voorlopig niet terug te komen.

Op weg naar huis nog even een bloemetje voor mijn vrouw meegenomen en bij de AKO aan mijn verslaving voldaan, een zak vol tijdschriften dus.

genieter

HOUDOE! DE CONTENTE MENS !

14:28 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-09-09

VASTE PRIK

Na een vakantie kom ik wel wat aan, deze keer 2 kg. Voor de vakantie woog ik 105,00 kg en nu 107,10 kg. Dus het wordt weer VAMEA = mijn eigen bedachte dieet dat ik levenslang zal moeten volgen.

afvallen

VAMEA: Van Alles Minder En Altijd.

Er is echter een probleempje door mijn medicijn gebruik val ik weinig af en het laatste jaar blijk ik ook regelmatig vocht vast te houden.Thuis eet ik altijd zo weing mogelijk zout, tijdens vakanties let ik daar niet zo op. Ik bestel wat ik lekker vind en later zie ik dan wel weer.

Dus beginnen we maar weer opnieuw, mijn vrouw heeft al enkele recepten van het south beach dieet opgezoch. En met wat dagelijkse beweging zal het toch wel weer gaan lukken.

de contente boer

HOUDOE! DE CONTENTE MENS!

11:52 Gepost door DE CONTENTE MENS in VAMEA=Van Alles Minder En Altijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

HET GEWONE LEVENTJE KAN WEER BEGINNEN

Langzaam beginnen we weer aan het dagelijkse ritme te wennen, heb wel even bij moeten slapen.

dagboekske

We zijn 8 dagen naar Thuringen geweest, voornamelijk in Weimar maar ook een bezoek aan Erfurt gebracht. Deze streek stond al lang op ons verlanglijstje.

Een ontmoeting met het begin van de Europeese beschaving en ook de schaduwkanten (DDR en Tweedewereldoorlog) daarvan.
Maar vooral Schiller, Goethe, Bach, Luther en Steiner.

De sfeer van die tijd is nog duidelijk voelbaar. Ook begrijp ik de VVV-slogan beter: : "Vele kwamen tijdelijk naar Weimar maar bleven er heel lang."

Het weer was prima alleen een dag iets te heet, op de hotelkamer die dag veel over de streek gelezen. En 's avonds naar de Biergarten om de hoek van het hotel, het bier en het eten waren voortreffelijk.Het is in Thuringen heel betaalbaar en je kunt er volop kiezen uit een ruim aanbod van streekgerechten.En ook iedere streek heeft hier zijn eigen biermerken nog.

genieter

En dan nu maar voorbereiden voor de HOVO-studies die in de loop van deze maand starten.

HOUDOE! DE CONTENTE MENS

11:06 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-09-09

WE ZIJN NET THUIS

Weg met de vakantiekilo's

hallo

Je had je nog zo voorgenomen niet te veel aan te komen op vakantie, maar helaas je bent toch een paar kilo aangekomen. Hoe krijg je die er nu weer vanaf? Lees er alles over in de special:
Alles over afvallen : http://www.gezondheidsnet.nl/alles-over-afvallen

11:13 Gepost door DE CONTENTE MENS | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |