19-10-09

MUZIEK OP ZONDAG

Gisteren voor het eerst dit seizoen naar het muziekcentrum. Dit jaar hebben we wat minder voorstellingen geboekt in het kader van onze uitgaven wat terug te brengen.

dagboekske

Andere jaren gingen we naar de koffieconcerten, nu zijn het late middagconcerten. I.p.v koffie is het een glas wijn en een kaasplankje.Het is een serie voor aankomend talent, daar zit het risico in dat het concert een keertje tegenvalt, dat was gisteren het geval, muzikaal was het in orde maar de muziekkeuze was de onze niet.Maar eens naar wat anders luisteren is wel goed voor je muzikaal gehoor. Het programma was:

Winnaar Tromp Concours 2006: Yi Ping Yang, percussie

Arnold Marinissen, percussie
Peter Prommel, percussie
Emanuel Séjourné, percussie
& tien masterclass-studenten

Kamermuziek

Perfecte percussie

Sejourné - Martial Arts
Takemitsu - Rain Tree

Kijk, dat zie je nou niet zo vaak. De combinatie van slagwerk, slagwerk én slagwerk! In Trompstad Eindhoven verbaast het minder: elke vier jaar staat het Tromp Concours in het teken van percussie. Het niveau in 2006 was ‘ongemeen hoog’, aldus de jury. Dus werd voor dit matineeconcert op de zondag Yi Ping Yang teruggevraagd: men was de Taiwanese en haar ‘meeslepende interpretaties’ nog absoluut niet vergeten…! Drie meesterpercussionisten vergezellen haar graag.

Concert uit de serie Matinee der Laureaten

de contente boer

HOUDOE! DE CONTENTE MENS!

11:03 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.