30-10-09

ZONNIG VALKENSWAARD

Het was vanmiddag prachtig zonnig weer in Valkenswaard,  omdat het hoogst waarschijnlijk de laatste mooie dag zal zijn.Een flinke wandeling gemaakt met twee rustpauzes op bankjes en een wilde Havana van La Paz was het goed volt houden.Ik heb genoten.

dagboekske

Vanavond was het mijn kookbeurt weer een ovenschotel, met aardappelschijfjes, zuurkool, ui en een spaans worstje en eieren met kookroom opgeklopt en veel paprikapoeder.Lege schotel na het eten is het teken dat het ons beide goed gesmaakt heeft.

Zo dadelijk komt de eerste aflevering van serie drie van Flikken Maastricht de afgelopen weken de twee eerste series on demand bij UPC gezien. Ik ben weer volledig op de hoogte.Daarna komt Hans Teeuwen op Canvas, het wijntje staat al klaar en de XXL-sigaar ligt al klaar.CARPE DIEM DUS!

genieter

DE CONTENTE MENS!

20:13 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-10-09

DRUK IN HET DORP

Bij mijn wandeling vanmiddag door het dorp, viel het op hoe druk het was.Donderdag is het bij ons marktdag, maar ook de herfstvakantie bracht extra volk op de been.

dagboekske

Heel duidelijk was dat te zien bij het vogelverschrikkersfestival heel veel kinderen met ouders die met dank aan het redelijke weer zich aan het verkijken waren bij ruim 100 vogelverschrikkers en de activieteiten die daar omheen georganiseerd zijn.

Het is al weer een tijd geleden dat ik de AKO bezocht heb,niet veel tijdschriften gekocht deze keer.Maar wel het nieuwe MAN BIJT HOND magzine met DVD. Voortaan koop ik alleen nog tijdschriften die de moeite waard zijn om te bewaren, zodat ze volgend jaar nog eens gelezen kunnen worden.

genieter

HOUDOE! DE CONTENTE MENS!

20:10 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-10-09

AGENDA 2010

Vanmorgen de nieuwe agenda voor 2010 in gebruik genomen, kostte nogal wat tijd. Het is toch verwonderlijk voor iemand die eigenlijk niks meer moet nu al zoveel in de agenda voor het volgend jaar gepland heeft. Het meeste is gelukkig leuk om naar uit te zien.

dagboekske

Gistermiddag weer een flinke wandeling door het dorp gemaakt, dat moet eigenlijk weer een gewoonte worden mijn dagelijks groot blokje om.Vandaag echter te laat op gestaan, ben nu pas aangekleed,morgen beter!

Ook gisteravond gekookt, een ovenschotel met ingredienten die in huis waren. Elleboogjes (pasta) met een saus van shoarma, courgette, tomaatjes, ui en Fetakaas.Aparte smaak een recept om nog eens te maken.

genieter

HOUDOE! DE CONTENTE MENS!

13:50 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-10-09

HEEFT IEMAND HIER ERVARING MEE ?????

HEEFT IEMAND HIER ERVARING MEE?

Of het helpt?

Laten we zeggen dat het 6.15 uur is en je bent alleen op weg naar huis in de auto. Je bent lichtelijk gestrest en plotseling begint U erge pijn in Uw borst te ervaren, die uitstraalt naar linker arm, zelfs tot in de pink omhoog in Uw kaak.

U bent slechts 5 kilometer van het meest dichtsbijzijnde  ziekenhuis vandaan Jammer genoeg weet U niet of U het zal halen.

Wat te doen?

Je hebt misschien wel een cursus E.H.B.O gevolgd, maar de man die de cursus gaf heeft niet verteld hoe je dat op jezelf kunt toepassen.

I.C.D.-parkeermeter


Hoe een hartaanval te overleven als je alleen bent!

Veel mensen zijn alleen en zonder hulp als ze worden overvallen door een hartaanval.

Nadat het hart onregelmatig begint te kloppen en de pijn op de borst toeneemt, heeft men ongeveer 10-15 seconden alvorens bewusteloos te raken.

Antwoord!

Raak niet in paniek, maar begin herhaaldelijk en zeer krachtig te hoesten.
Adem heel diep voor elke hoest.
Het hoesten moet diep en verlengt zijn zoals het produceren van spuw van binnen uit de borst.
Het in en uit ademen en de hoest moeten om de 2 seconden zonder onderbreking worden herhaald tot er hulp aankomt, of tot wordt gevoeld dat het hart weer normaal slaat.

De diepe adem brengt zuurstof in de longen en de hoest bewegingen drukken op het hart en helpen het doorgeven van het bloed.
De drukkende druk op het hart, help het ook het normale ritme te herwinnen.
Op deze wijze kunnen slachtoffers van een hartinfarct misschien juist op tijd het ziekenhuis bereiken.

Of het je leven zal redden, misschien.
Of dit een lapmiddel is, misschien.
In paniek raken en doorrijden zal je kansen aanzienlijk verkleinen, dat is zeker.

 

10:37 Gepost door DE CONTENTE MENS in I.C.D.-dossier | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

25-10-09

KOM EINDELIJK TOT RUST

De laatste dagen rustig thuis kunnen blijven,dat doet me goed.
Geen verplichtingen,wat internetten,wat lezen, een hapje en een drankje en de dag vliegt voorbij.
Ook de komende week een lege agenda,tijd om eens heerlijk uit te rusten.

dagboekske

Het zal wel moeten, want begin november moet ik weer aan de slag de agenda staat al te vol. Dus mijn motto:  "DOE VEEL RUSTIG AAN!" zal ik letterlijk moeten gaan toepassen.

Dat ik een uurtje extra heb gekregen vanacht heb ik eigenlijk niet gemerkt.
Omdat het zo vroeg licht was heb ik zelfs het idee dat ik korter geslapen heb dan normaal.

genieter

HOUDOE! DE CONTENTE MENS!

11:05 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-10-09

HOE MOET HET VERDER?

Deze week met moeite doorgekomen,maandag bloed laten prikken,dat gaat constant de goede richting in.Zodat ik pas begin december terug moet.

dagboekske

Dinsdag college gelopen in Eindhoven,weer te overmoedig geweest, een flinke wandeling door Tongelre gemaakt.De rest van de week nodig gehad om op adem te komen.De vraag is natuurlijk of de conditie-achteruitgang tijdelijk is?Of dat ik nog minder per week moet gaan doen?

Wel een sigarenboer ontdekt die XXL-SIGAREN verkoopt.Die sigaar rook ik al jaren,maar kon ze hier in de buurt niet kopen.In DenHaag,Nijmegen en Leiden kocht ik ze regelmatig.Ben dan ook erg blij dat ik bij Renata in de Tongelresestraat voortaan terecht kan.

Ook als HOVO-student heb ik nu herfstvakantie maar ik zal de tijd hard nodig hebben om mijn huiswerk bij te werken.

de contente boer

HOUDOE! DE CONTENTE MENS!

13:59 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-10-09

MUZIEK OP ZONDAG

Gisteren voor het eerst dit seizoen naar het muziekcentrum. Dit jaar hebben we wat minder voorstellingen geboekt in het kader van onze uitgaven wat terug te brengen.

dagboekske

Andere jaren gingen we naar de koffieconcerten, nu zijn het late middagconcerten. I.p.v koffie is het een glas wijn en een kaasplankje.Het is een serie voor aankomend talent, daar zit het risico in dat het concert een keertje tegenvalt, dat was gisteren het geval, muzikaal was het in orde maar de muziekkeuze was de onze niet.Maar eens naar wat anders luisteren is wel goed voor je muzikaal gehoor. Het programma was:

Winnaar Tromp Concours 2006: Yi Ping Yang, percussie

Arnold Marinissen, percussie
Peter Prommel, percussie
Emanuel Séjourné, percussie
& tien masterclass-studenten

Kamermuziek

Perfecte percussie

Sejourné - Martial Arts
Takemitsu - Rain Tree

Kijk, dat zie je nou niet zo vaak. De combinatie van slagwerk, slagwerk én slagwerk! In Trompstad Eindhoven verbaast het minder: elke vier jaar staat het Tromp Concours in het teken van percussie. Het niveau in 2006 was ‘ongemeen hoog’, aldus de jury. Dus werd voor dit matineeconcert op de zondag Yi Ping Yang teruggevraagd: men was de Taiwanese en haar ‘meeslepende interpretaties’ nog absoluut niet vergeten…! Drie meesterpercussionisten vergezellen haar graag.

Concert uit de serie Matinee der Laureaten

de contente boer

HOUDOE! DE CONTENTE MENS!

11:03 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-10-09

PAS OP DE PLAATS

Donderdagavond totaal afgepeigerd thuis gekomen en meteen in bed gekropen. Weer eens een duidelijke waarschuwing ik kan niet meer wat ik dagelijks zou willen. Ik begin nu bij te komen.

dagboekske

Ben de hele week actief geweest. Maandag een flinke wandeling in Valkenswaard. Dinsdag naar de cursus in Eindhoven en een wandeling door Woensel. Woensdag was het vrij reizen, Vlaardingen, Maassluis en Schiedam bezocht. Donderdag naar de laatste cursusdag in Amsterdam, bij het lopen naar de bushalte kwam ik eigenlijk al adem te kort, omdat het de laatste dag was toch maar gegaan, bijna niet gelopen en als ik zat was het te doen. Maar de korte afstanden naar het station waren net te veel. De komende tijd is mijn agenda nog goed gevuld, met wat passen en meten kan er na een actieve dag een rustdag komen. Maar ik wil het eigenlijk nog niet accepteren.

de contente boer

HOUDOE! DE CONTENTE MENS!

11:29 Gepost door DE CONTENTE MENS in I.C.D.-dossier | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-10-09

MAANDAG = DVD AVOND

De maandagavond biedt weinig op TV en de meeste films zijn op de commerciele zenders. Naar een film kijken die regelmatig wordt onderbroken voor reclame doen we niet meer.Ik heb van de zomer dan ook een DVD + VIDEO recorder ineen gekocht en op maandag en vrijdag kijken we naar onze eigen huisbioscoop.

dagboekske

We hebben inmiddels al een aardige collectie DVD's en Video's verzameld en ze worden steeds goedkoper, laatst bij Blokker 10 DVD voor 10 euro. En als klap op de vuurpijl kocht mijn vrouw bij de boekenclub een box met 40 films voor 4,50 euro, en voor onze smaak ziitten er veel goede titels bij.

Vanavond gaan we kijken naar De naam van de roos van Umberto Ecco. Ik heb de film al twee keer in de bioscoop gezien en ook een paar keer thuis op DVD. Vanavond ga ik speciaal letten op de boeken die in het verhaal verweven zitten, allemaal klassiekers, misschien inspireren ze me om ze te herlezen of misschien ontdek ik er nog een die ik nog niet gelezen heb.

de contente boer

HOUDOE! DE CONTENTE MENS!

20:13 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-10-09

ZONDAGRADIO

Op zondag vind ik het heerlijk op de PC zo maar wat te surfen, mijn weblogs bij te werken.
De mailboxen leeg te maken en daarbij ouderwetse radio.

dagboekske

Op L1 een echt ouderwets verzoekprogramma http://www.l1.nl  
daarna de Venlose Willem Duijs http://www.omroepvenlo.nl 
En heel veel in dialect ook extra aandacht voor carnaval.
Persoonlijk vind ik dat Omroep Brabant 
http://www.omroepbrabant.nl/ 
daar nog veel van kan leren.

genieter

HOUDOE! DE CONTENTE MENS!

10:41 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-10-09

effe UITRUSTEN

Gisteren weer Amsterdan Oud-Zuid verkend, heel veel gelopen ook in de Rivierenbuurt. Op zeker moment was ik zelfs in de Ferdinand Bolsstraat. Moe maar voldaan uitgerust op een terras heerlijk in het zonnetje in de Beethovenstraat.

dagboekske

Volgende week is het alweer de laatste week van de cursus ik heb nog geen idee welk gedeelte van Amsterdam ik zal gaan verkennen, misschien weereens een bezoekje aan Schiphol brengen, het hangt van het weer af.

genieter

HOUDOE! DE CONTENTE MENS !

14:38 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-10-09

REGEN DE SPELBREKER

Ons bezoek gisteren aan Eindhoven is in het water gevallen. Gelukkig ben ik droog naar de cursus kunnen gaan. Op weg naar de bioscoop begon het al wel te druppelen. De film was niet top, maar we hebben redelijk wat gelachen. 

The Ugly Truth

http://www.pathe.nl/eindhoven/film/5331/the-ugly-truth/?r...was niet top, maar er was best wat te lachen.

dagboekske

Uit de bioscoop regende het flink, nog even naar De Admirant de nieuwe winkelstraat wezen kjken, in de nieuwe boekhandel een kop koffie gaan drinken on te schuilen, maar het bleef maar regenen. In de buurt is ook Usine  http://www.usine.nl een Grand Cafë en het was borreluur, wat Duveltjes gedronken. En het bleef maar regenen en maar steeds harder. Uiteindelijk besloten maar naar huis te gaan, want het zag er niet naar uit dat het op zou houden en dat was ook zo.

de contente boer

Op weg naar de bus nog even bij onze Turk een hapje gegeten. Helaas, volgende keer beter.

HOUDOE! DE CONTENTE MENS!

11:19 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-10-09

EEN RUSTIGE VRIJDAG

Na een druk weekje moet ik een rustdag houden anders gaat het verkeerd en duurt het misschien weken voor ik een redelijke conditie heb om te kunnen doen wat ik graag doe.

dagboekske

Gisteren daarom maar weer eens een pyamadag ingelast. Achterstallige administratie bijgewerkt, enz, etc.

Ook de diverse weblogs onder de loep genomen, het aantal is verminderd en enkele zijn themalogs geworden die dus niet meer dagelijks bijgewerkt hoeven te worden.

Ik moet wat meer tijd aan studie en lezen besteden, dus de tijd voor/achter de PC moet drastisch verminderd worden. Afkicken dus!!!!!!

Hier de linken naar de weblogs die ik nog ga bijhouden:

AART-WEBLOGS

HOUDOE! DE CONTENTE MENS!

10:41 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-10-09

AMSTERDAM-OUD-ZUID

Gisteren na de cursus een lange wandeling gemaakt door Amsterdam-Oud-Zuid. Van de VU via de Beethovenlaan, van Baerlantstraat naar de P.C. Hooftstraat. Je gaat langs veel winkels die in de binnenstad niet te vinden zijn, als je van kwaliteit houdt vind je er een groot aanbod. Er zou iets meer horeca mogen zijn en zeker wat meer terrasruimte want bij het late middagzonnetje was het moeilijk nog een vrij plekje te vinden. In ieder geval een stadswandeling die voor herhaling vatbaar is.

genieter

HOUDOE! DE CONTENTE MENS!

13:12 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |