27-11-09

WEER NIKS OP TV

 Het was gisteravond weer niks op de TV, even naar Stop de Tijd van Omroep Max gekeken. Er zit geen spanning in het spelletje en Martine van Os komt niet verder dan het uitleggen van de spelregels iedere week dezelfde tekst. Uiteindelijk is het een grote reclamespot voor een DVD-serie, de Bosatlas en het digitale boek (Foei! omroep Max ! Als lettervreter zeg ik laat onze generatie genieten van het boek dat ruikt,in je handen leeft, enz,etc.)

Uit onze DVD-collectie begonnen met de serie Monsignor Renard een prachtige serie voor de komende TV-loze avonden.

De serie ziet er wel goed uit (hij is van 2000 denk ik) en is wel geen detectiveserie maar de sfeer is wat in de trant van Foyle's War (het speelt zich ook af tijdens WO II).

Monsignor Renard vertelt het verhaal van de Duitse bezetting van Frankrijk tijdens de Tweede Wereldoorlog vanuit het perspectief van een eenvoudige priester. Zijn geloof wordt zwaar op de proef gesteld als hij moet kiezen tussen de vreedzaamheid van het Christendom en het noodzakelijke geweld van het verzet. Na verloop van tijd neigt Renard er meer en meer toe om zelf een actieve rol te gaan spelen aan de zijde van de Vrije Fransen. Daarmee loopt zijn veiligheid steeds meer gevaar en rijst de vraag wie hij eigenlijk kan vertrouwen. Er zijn heel wat collaborateurs die de Gestapo helpen bij het ontmaskeren van leden van de Résistance. Renard beseft dat zijn status als priester hem maar tot op zekere hoogte zal beschermen. Tegelijkertijd gaat het leven van alledag door. Renard wordt gewoon verwacht bij dopen, huwelijken en begrafenissen. Hij weet dat hij al zijn moed, kracht en doorzettingsvermogen nodig zal hebben om zijn kudde veilig door de storm te leiden...

dagboekske

HOUDOE ! DE CONTENTE MENS !

11:29 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.