30-11-09

VERLOST VAN DE NATTIGHEID

Een weekend met regen, regen en nog eens regen. Gelukkig bood de TV enige aardige programma's. Zo was er gistermiddag een documantaire over de broertjes Jussen twee piano talenten. En op Duitsland ik moest er wel laat voor op blijven.Twee documantaires ook over twee broers de gebroeders Mann van de bekende schrijversfamilie.A.s. vrijdag volgt deel drie weer een latertje dus.

dagboekske

Hoewel ik nog regelmatig hoestbuien heb kan ik redelijk vooruit, dadelijk naar Utrecht voor het volgen van het college Humanisme en religie. We hebben een boeiende docent en het themais zeer actueel.

de contente boer

HOUDOE! DE CONTENTE MENS!

10:38 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-11-09

WEER NIKS OP TV

 Het was gisteravond weer niks op de TV, even naar Stop de Tijd van Omroep Max gekeken. Er zit geen spanning in het spelletje en Martine van Os komt niet verder dan het uitleggen van de spelregels iedere week dezelfde tekst. Uiteindelijk is het een grote reclamespot voor een DVD-serie, de Bosatlas en het digitale boek (Foei! omroep Max ! Als lettervreter zeg ik laat onze generatie genieten van het boek dat ruikt,in je handen leeft, enz,etc.)

Uit onze DVD-collectie begonnen met de serie Monsignor Renard een prachtige serie voor de komende TV-loze avonden.

De serie ziet er wel goed uit (hij is van 2000 denk ik) en is wel geen detectiveserie maar de sfeer is wat in de trant van Foyle's War (het speelt zich ook af tijdens WO II).

Monsignor Renard vertelt het verhaal van de Duitse bezetting van Frankrijk tijdens de Tweede Wereldoorlog vanuit het perspectief van een eenvoudige priester. Zijn geloof wordt zwaar op de proef gesteld als hij moet kiezen tussen de vreedzaamheid van het Christendom en het noodzakelijke geweld van het verzet. Na verloop van tijd neigt Renard er meer en meer toe om zelf een actieve rol te gaan spelen aan de zijde van de Vrije Fransen. Daarmee loopt zijn veiligheid steeds meer gevaar en rijst de vraag wie hij eigenlijk kan vertrouwen. Er zijn heel wat collaborateurs die de Gestapo helpen bij het ontmaskeren van leden van de Résistance. Renard beseft dat zijn status als priester hem maar tot op zekere hoogte zal beschermen. Tegelijkertijd gaat het leven van alledag door. Renard wordt gewoon verwacht bij dopen, huwelijken en begrafenissen. Hij weet dat hij al zijn moed, kracht en doorzettingsvermogen nodig zal hebben om zijn kudde veilig door de storm te leiden...

dagboekske

HOUDOE ! DE CONTENTE MENS !

11:29 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-11-09

ALWEER EEN WEEK VOORBIJ

Het gaat wat beter met de verkoudheid, tot het weekende toch de meeste tijd in bed doorgebracht.In het weekend naar Leiden geweest, zaterdagavond lekker gegeten en gedronken bij JILLS

http://www.jills.nl/

dagboekske

Maandag voor het eerste college over Humanisme en Christendom naar Utrecht geweest en na afloop even naar het studentencafe 't Neutje geweest.

http://www.studentencafeneutje.nl/

Gisteren hard nodig gehad om weer bij te komen.Vandaag een klein feestje 39 jaar getrouwd.

genieter

HOUDOE! DE CONTENTE MENS!

10:19 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-11-09

NA DE GRIEPPRIK

Dinsdagmiddag hebben mijn vrouw en ik de eerste griepprik gehad. Toen voelde ik mij een stuk beter, mijn vrouw was echter flink beroerd.

dagboekske

Door alle publiciteit was voor ons de vraag: Zijn er bijverschijnselen?En dat bleek al dinsdagavond,voor mijn gevoel een flinke terugval,ik ben weer flink aan het hoesten en de papieren zakdoeken zijn steeds onder handbereik want het is weer een loopneus geworden.Hopelijk is de prik meteen aan de slag gegaan en is de oorlog binnen in mij van korte duur. Want er staat eigenlijk een leuk weekendje Leiden in de agenda en maandag is de eerste cursusdag voor mij in Utrecht.

Mijn vrouw is eigenlijk alleen slechter geworden.Zij hoest nu duidelijk harder dan ik en haar neus lijkt op een kraan die niet meer te sluiten is,snuiten, snuiten en nog eens snuiten dus.Maar even eigenwijs als anders is ze vanmorgen toch naar Nijmegen gegaan om haar college te volgen. Blijkbaar maakt ze ook een tussenstop in Den Bosch er is blijkbaar weer voordeel te halen met winkelen, ik doe al een paar jaar geen moeite meer om die filosofie te begrijpen. De kringloop moet blijkbaar zijn loop houden.En het geeft ook wel een goed gevoel om de economie draaiende te houden.

content

HOUDOE! DE CONTENTE MENS!

12:21 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-11-09

Van Alles Minder En Altijd

Afgelopen donderdag was ik in Den Haag voor een congres, na afloop naar mijn vaste rustpunt Café De Waag in de Waagstraat gegaan.Het is minstens een half jaar geleden dat ik daar voor de laatste keer geweest ben. Veel oude bekende ontmoet het was dus een gezellig borreluur.

Opvallend was wel dat iedereen (letterlijk iedereen) vond dat ik nogal dik geworden ben. De afgelopen dagen daarover eens goed nagedacht.En voor de zoveelste keer is de conclusie er moet 10 kg eraf! Maar hoe ?Dieeten helpt niet dat heb ik al zoveel keer kunnen ervaren. Het enige wat ik kan bedenken is mijn eigen.

afvallen

LIJNTIP: VAMEA = Van Alles Minder En Altijd.

Door ziekte had ik geen trek in eten en dat geeft meteen resultaat.Ik woog vrijdag nog 107.40 kg en vandaag 104.30 kg het geeft hoop aan de zoveelste poging. Hopelijk voel ik mij ook snel weer beter en kan ik beginnen aan mijn dagelijkse wandeling.

HET BLIJKT MAAR WEER VOOR HET LIJNEN HEB IK LEVENSLANG GEKREGEN.

de contente boer

HOUDOE! DECONTENTE MENS!

16:10 Gepost door DE CONTENTE MENS in VAMEA=Van Alles Minder En Altijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Mexicaanse griep????

Vrijdag is het begonnen,het leek op een verkoudheid.Met het uur veranderde het een loopneus, koorts, hoesten niet kunnen slapen enz,etc.Je sleept je door de dagen en nachten heen en ik ben doodop zelfs het eten is strafwerk geworden.

I.C.D.

De normale griepprik heb ik 14 dagen geleden al gehad, morgen ga ik de eerste prik tegen de Mexicaansegriep halen,kan het gevecht beginnen, denk dat het de eerste dagen nog wel even moeilijk zal blijven. Het enige wat je kunt doen is uitzieken mijn ervaring komt nu goed van pas.

de contente boer

GEZONDHEID! DE CONTENTE MENS!

11:23 Gepost door DE CONTENTE MENS in I.C.D.-dossier | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-11-09

Problemen met de weblog !!!!!

Het lukte mij de laatste tijd niet om nieuwe berichten op deze weblog geplaatst te krijgen. Vaak werd een gedeelte van een vorige blog opnieuw bij het nieuwe bericht geplaatst. Ik heb nog overwogen er maar helemaal mee te stoppen.

dagboekske

Ondertussen een kort weekje naar Antwerepen geweest voornamelijk voor de boekenbeurs, het was er een drukte van belang, ik begrijp echter niet waarom men moet betalen om boeken te kunnen kopen.Verder lekker gegeten en genoten van de diverse Belgische Bieren.

Hopelijk komt dit bericht weer normaal op het web, anders weet ik het ook niet meer en zal dit het laatste bericht zijn.

genieter

HOUDOE! DE CONTENTE MENS!

13:22 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

04-11-09

DE EERSTE VAN DE DRIE

Gistermiddag de griepprik gekregen, meteen de uitnodiging gekregen om twee keer terug te komen voor prikken tegen de Mexicaanse griep.Het is wel iedere keer op dinsdag, als ik college loop in Eindhoven.Ik zal dan vroeger naar huis moeten gaan en twee keer Eindhoven niet nader kunnen verkennen.

I.C.D.

Gelukkig zijn er deze keer geen bijverschijnselen van de prik, vorige keren was ik meestal een dag of twee ziek. Hopelijk is het bij de volgende prikken ook zo.Want ik heb een nogal volle agenda tot het einde van het jaar. En het zijn allemaal zaken die ik niet graag wil missen.

de contente boer

HOUDOE! DE CONTENTE MENS !

11:17 Gepost door DE CONTENTE MENS in I.C.D.-dossier | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |