31-12-09

GEZELLIGE JAARWISSELING!

Gistermiddag is het begonnen, zowel mijn vrouw en ik zijn zwaar verkouden. Overal keukenrol en prullenbak bij de hand, onze neuzen lijken wel twee lekkende kranen. Gelukkig hebben we geen verhoging (dankzij de griepprikken? Klink zal het weten.)

nieuwjaar

Dus het wordt een rustig oudjaar! Hopelijk genieten jullie er meer van!

EN VAST DE BESTE WENSEN EN EEN GOEDE GEZONDHEID VOOR 2010

12:07 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-12-09

ZIEKE IN HUIS

Gisteren een rustig dagje, de tijdschriften gelezen, wat TV-kijken en een kliekjesdag gehad mijn vrouw koopt altijd te veel eten.

dagboekske

Na de maaltijd kreeg mijn vrouw flinke pijnen,normaal neemt ze geen pijnstillers nu wel. Ze heeft een onrustig nachtje gehad, vroeg uit de veren naar de huisarts. Diagnose een blaasontsteking, hopelijk brengen de medicijnen verlichting. Het is een kwaal waar mijn vrouw regelmatig last van heeft. De laatste dagen van dit jaar ben ik dus ziekenbroeder.Als de pijn maar dragelijk wordt het heeft toch zijn tijd nodig om te genezen.

de contente boer

HOUDOE! DE CONTENTE MENS!

10:26 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-12-09

DERDE KERSTDAG

Als gepensioneerden hebben wij natuurlijk iedere dag een vrije dag. En toch lijkt het of wij vandaag een extra vrije dag hebben.De familie is weer naar eigen huis vertrokken en wij zijn allerlei klusjes aan het doen die blijkbaar dit jaar nog afgewerkt moeten worden. Zodat we 1 januari met een schone lei kunnen beginnen.

dagboekske

2010 zal voor ons financieel aanpassen worden, mijn vrouw gaat 1 januari met pensioen/AOW en dat betekent toch wat minder inkomen.Niet dat we ons ongerust maken. De verwachting is dat we gewoon door kunnen gaan met ons levenspatroon en een beetje door blijven sparen zal ook nog wel lukken.

Bij het ingaan van een andere levensfase wil ik in het begin altijd een kasboekje bijhouden om zicht te houden op de balans tussen inkomsten en uitgaven,na verloop van tijd stop ik daar dan wel weer mee. Als er eind van de maand maar wat over is en we tevreden zijn met ons dagelijks leven dan blijkt geld toch alleen maar een middel te zijn. En wij zijn allebei nogal aan de zuinige kant dus we kunnen redelijk tevreden leven.

genieter

HOUDOE! DE CONTENTE MENS!

14:22 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-12-09

EEN FILOSOFISCHE KERST

Wij hebben de eerste kerstdag in kleine familiekring doorgbracht. Het bekende recept eten, wat drinken, bijna geen TV,en vooral praten, praten en nog eens praten. Steeds vaker komen de gesprekken op vroeger uit.

dagboekske

Van de kerst met de bevroren, kolen scheppen, enz, etc. Wat er tijdens ons leven veranderd is en hoe wij daar ook nog steeds van genieten. Wij zijn best tevreden met deze tijd en hebben ook niet het verlangen om in een andere tijd geleefd te hebben.

Ja, we filosoferen wat af tijdens deze dagen, het mag nog wel enkele dagen zo doorgaan.Traditie is tot 6 januari, tot Drie Koningen (wie weet het nog?) Omdat mijn vrouw 5 januari jarig is blijven wij het familiefeestnog even doorzetten.

 computer10

HOUDOE! DE CONTENTE KERSTMAN!

11:38 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-12-09

KERSTAVOND

Wij houden nogal van tradities,kerstavond hoort daarbij we eten boerenkool met worst, dadelijk chocolademelk met slagroom en warme kerstkrans en ook is er vanavond een Dickensfilm Oliver Twist op Belgie.

dagboekske

De kerstmis is voor ons zonder de nachtmis, het is zeker 30 jaar geleden dat wij die bezocht hebben. Het hele jaar niet in de kerk dan ook niet met kerst. Ik weet wel dat er mensen zijn die voor de kerstliedjes gaan,maar dan gaan wij toch liever naar een kerstconcert.

Een van mijn goede voornemens van dit jaar was minder tijdschriften kopen. Dat is goed gelukt de meeste abonnementen zijn opgezegd en mijn bezoekjes aan de AKO zijn sporadisch geworden.Maar het hoort wel bij onze kersttraditie, dus ik ben gisteren naar de AKO geweest, het is weer een flinke stapel geworden. Omdat de AKO uitgeroepen is tot tijdschriftenwinkel van dit jaar kreeg ik 25 procent korting en het tijdschrift Flow gratis. Op de terugweg natuurlijk even langs de bonbonwinkel van de Winter geweest (en natuurlijk een doos vol gekocht), ook dat is traditie.

Minder leuk is dat onze dochter en aanhang dit jaar niet naar Valkenswaard kunnen komen om gezondheidsredenen. Jammer maar dat halen we volgend jaar wel in.

computer10

HOUDOE! DE CONTENTE KERSTMAN!

20:01 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

EEN GEWICHTIG PERSOON

Qua gewicht ben ik altijd een gewichtig persoon geweest en eigenlijk nog.
Lijnen en  afvallen daar begin ik niet meer aan.

afvallen

Eigenlijk ben ik er helemaal niet meer bezig,de laatste keer dat ik mij gewogen heb was 16 november 104.30 kg. Toen ik uit de douche kwam stond de weegschaal wel erg verdacht voor mijn voeten.
Dus toch maar even wegen en dat viel mij mee.Ik had verwacht dat er wel wat kilootjes bij gekomen zouden zijn.Er was zelfs iets af 103.80 kg.En dat komt overeen met mijn goede voornemen: NIET MEER BIJKOMEN!

de contente boer

HOUDOE! DE CONTENTE MENS!

14:21 Gepost door DE CONTENTE MENS in VAMEA=Van Alles Minder En Altijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-12-09

DE CONTENTE KERSTMAN

Langzaam begint de kerstsfeer in ons huis door te dringen.
De eerste kerstkaarten zijn binnen.
Ons pakketje ligt verzendklaar.

dagboekske

Kerst cd's en elpees worden gedraaid.
De kerstmenu's zijn uitgezocht.
De eerste boodschappen gedaan.
De buurtkerstvelichting is 's avonds aan, maar er zijn nog enkele donkere plekken.
Vandaag gaat mijn vrouw een heel grote pan snert maken.

De kerstversiering zal begin volgende week opgehangen worden.
En ik moet natuurlijk naar de AKO een heel pakket kertsleesvoer uitzoeken.
Het is ook het eerste jaar dat er geen kerstpakket zal zijn.
Wel zal ik traditioneel een mooi kerststuk bij de bloemist halen voor mijn kerstvrouwke,want die is er toch maar druk mee (ze geniet er wel van hoor!).

CONTENTE KERTSMAN

HOUDOE! DECONTENTE KERSTMAN

11:25 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-12-09

WITTE KERST?

De Hollanditus slaat weer toe, een witte Kerst? Een elfstedentocht? De eerste schaatstocht zal zaterdag wel lukken.Maar tegen Kerst stijgen meestal de temperaturen en de kans op een witte kerst is wel erg klein dan weer.Ik heb ook geen idee wanneer de laatste witte kerst is geweest.

dagboekske

Uit het raam kijkend valt het hier in Valkenswaard nog wel mee een enkel wit vlokje begint nu te vallen.Maar in de rest van het land schijnt het hopeloos te zijn.Mijn vrouw was op weg naar Nijmegen voor haar laatste cursusdag dit jaar en is in Den Bosch gestrand. Net belde ze op,dat ze gaat proberen weer naar huis te reizen.Het hele treinverkeer is ontregeld de trein naar Eindhoven schijnt al 60 minuten vertraging te hebben. En tegen de avond zal de chaos nog wel groter worden. Hopelijk is ze voor het donker weer thuis.

Zelf ben ik wel een beetje in de kerstsfeer, vanmorgen van zolder de oude kerstelpee's gehaald lekker op de pickup aan het afspelen.

Gelukkig zijn we dinsdag wezen vrij reizen, want als het weer zo blijft was dat geen pretje geworden.Nu zijn we in de morgen naar Naturalis in Leiden geweest naar de Darwintentoonstelling en ook de verdwaalde schedel uit Rusland kunnen bekijken.'s Middags met een heerlijk winterzonnetje een flinke stadswandeling in Amsterdam gemaakt. Een door mij zelf ontdekte winkelroute van station Amsterdam-Zuid naar Amsterdam-Centraal. Je passeert dan de Beethovenstraat,de van Baerlestraat en de PC-Hooftstraat allemaal met wat betere winkels. Het is een leuke dag geweest.

genieter

HOUDOE! DE CONTENTE MENS!

14:41 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-12-09

HET WORDT LANGZAAM VAKANTIE

Gisteren was het laatste college van de HOVO-cursus Evolutie en filosofie. Op weg naar Evolutionair denken,  zoals gewoonlijk bij een actueel onderwerp en een prima docent, zijn 10 bijeenkomsten te kort om het onderwerp diepgaand te behandelen. In de sylabus staan echter voldoende voetnoten om er via zelfstudie mee door te gaan. Maandag heb ik nog een college in Utrecht en dan begint voor mij de kerstvakantie. In het voorjaar heb ik al een cursus in Den Haag geboekt, het blijft dus elke dag grijzer, elke dag wijzer.

dagboekske

Gistermiddag de tweede griepprik gehaald ondanks de grote belangstelling ging het snel en pijnloos.Voorlopig geen bijverschijnselen gemerkt.Dat was bij de eerste prik anders toen een paar dagen beroerd geweest.Het normale bloedprikken hoeft pas weer volgend jaar.De eerste week in 2010 moet ook de I.C.D een APK-keuring hebben en eind januari weer naar de cardioloog. Het is maar dat we aan de gang blijven en we maken er dan maar een dagje Veldhoven of Eindhoven van het nuttige met het aangename verenigen.Ook in 2010 blijft het CARPE DIEM!

genieter

HOUDOE! DECONTENTE MENS!

10:37 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-12-09

DEZE WEEK UITHUIZIG

Doordat ik nogal veel uithuizig ben de laatste tijd komt er weinig op deze weblog bij. En voor volgende week geeft mijn agenda weinig ruimte om dagelijks de weblog bij te houden.

dagboekske

Maandag was ik in Utrecht voor het college Humanisme en Christendom de moeite waard en druk bezocht 50 cursisten.

Dinsdag naar Eindhoven voor het college Evolutie en filosofie, de afgelopen weken is mijn kijk op vele (zins)vragen duidelijk veranderd. Daarnaast zijn er vele vragen bijgekomen, ik zal wel een eeuwige student blijven.

's Middags de film van Kluun:"Er komt een vrouw bij de dokter." gezien.Een echte tegenvaller, prima acteurs dat wel,maar een slecht script en de regiekwaliteiten van Reinout Oerlemans blijken veel afkijkwerk uit andere films te zijn. De flim heeft mij niet kunnen overtuigen dat de grofheid en het egoisme van Kluun uit echte liefde voorkomt.

Dinsdagavond met onze zoon heerlijk Japans OSAKA-PEKING  in Valkenswaard gegeten. Ik schaam me eigenlijk dat we hier niet eerder gegeten hebben, het is werkelijk voortreffelijk en er zijn nog 3 restaurants in het pand.Het volgend jaar ze alle 3 eens uitproberen.

Woensdag en donderdag druk bezig geweest met huiswerk voor de diverse cursussen. En vanmorgen een week te laat wezen bloedprikken.

genieter

HOUDOE! DE CONTENTE MENS!

11:38 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |