03-01-10

Goede voornemens????

Goede voornemens maken wij eigenlijk niet, omdat als je besluit iets te gaan doen of laten, dat alleen lukt als je het echt wil. De enige methode is dan ook het meteen gaan doen. Als je bijvoorbeeld voor de laatste keer naar de frietboer gaat en nog eens alles wat je lekker vindt besteld en ook allemaal op eet.Is dat een signaal van een verkeerde keuze en uiteindelijk zal de frietboer je na verloop van tijd weer terug zien, hoogstwaarschijnlijk nog wat zwaarder dan je laatste bezoek.

joepie

Toch zijn er gisteren en vandaag twee besluiten genomen, die onmiddelijk ingaan en waar wij beide voor 100 % achter staan.

De eerste is maandag wordt weer soepdag, van alle pogingen omwat af te vallen is dat de enige manier waarbij wij beide succes hebben geboekt. Wel hoort daar meer bewegen bij.We hebben steun aan elkaar dus het gaat lukken.

Dan het roken, 35 jaar geleden waren wij gestopt, mijn vrouw rookte sigaretten en ik sigaren. We zaten in de tuin, op de tafel stond een stapel sigarenkisten, de tweede aanvoer in die maand. We kwamen tot de conclusie dat genieten een gewoonte was geworden de ene na de andere sigaar werd aangestoken en uitgeblazen. We zijn onmiddelijk gestopt de sigarenkistjes zijn toen naar mijn schoonvader gegaan, ook daar heb ik er toen geen meer gerookt.

Toen kwam het rookverbod, ik ben onmiddelijk naar de sigarenboer gegaan uit protest.Sindsdien roken wij weer het enige verschil is dat mijn vrouw sigaartjes rookt i.p.v. sigaretten.Vanmorgen wilde ik mijn persoonlijke keuzekist aanvullen en ik besefte dat genieten weer een gewoonte is geworden en dat kan niet de bedoeling zijn, we stoppen er mee. Mijn schoonvader is ondertussen al een paar jaar dood. Na enig overleg hebben we besloten die nog zelf op te roken op voor ons momenten om te genieten, bij het terrasje pikken en op is op!

genieter

HOUDOE DE CONTENTE MENS!

10:59 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.