29-01-10

EEN RUSTIG WEEKJE

De week is omgevlogen, ook januari is bijna voorbij. Door het slechte weernogal veel binnen gezeten, ik ga alleen voor het allernoodzakelijkste de deur uit.

dagboekske

Eindelijk is het gelukt om me aan te melden voor een

HOVO

HOVO-cursus = Hoger Onderwijs Voor Ouderen.Deze keer ga ik naar Leiden de locatie is vlak bij het station en als ik 10 minuten doorloop ben ik bij mijn dochter.

Mijn vrouw en ik hebben genoten van de finaleweek op de VRT van de slimste mens ter wereld onze favoriet Bent heeft wel niet gewonnen,maar het bleef spannend tot de laatste seconde, volgend jaar kijken we weer.

Linda De Win kroont zich tot tweede vrouw ooit die zich een jaar lang De slimste mens ter wereld mag noemen. Met elf deelnames en vijf gewonnen afleveringen was Linda de topfavoriete. Bent Van Looy stond de hele aflevering op kop, maar kwam in de problemen met een filmfragment. En toen Peter een steekje liet vallen in het finalespel, greep Linda haar kans. Ze volgt de tactiek van Peter en laat zich zakken. Een vraag over Paul Newman en slasaus doet de rest. Linda De Win is na Annelies Rutten de tweede vrouw ooit die zich een jaar lang De slimste mens ter wereld mag noemen.

 

En tot onze stomme vebazing stond de tuinman op stoep om de laatste plantjes in onze vernieuwde tuin te planten. Het leek wel een gebed zonder eind te worden, de hele klus heeft nu bijna een jaar geduurd.We gaan nu de rekening betalen en dit hoofdstuk afsluiten.
content

HOUDOE! DECONTENTE MENS

11:22 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-01-10

DE JAARLIJKSE CONTROLE

Gisteren voor de jaarlijkse contole naar de cardioloog in het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven. Vreemd is het toch dat je van Valkenswaard naar Veldhoven er alleen met een buurtbusje kunt komen.

I.C.D.

De cardioloog had alleen maar goed nieuws, het is allemaal stabiel geen bijzonderheden. Zodat ik pas volgend jaar weer terug hoef te komen.

Het enige minpuntje is het bekende probleem van overgewicht, binnenkort wordt ik 69 jaar, aan een dieet begin ik niet meer, ik wil ook nog wel van het leven gnieten. Het enige wat ik nog wil is wat meer bewegen, het voorjaar mag komen.

de contente boer

HOUDOE! EEN CONTENTE I.C.D.-drager!

11:31 Gepost door DE CONTENTE MENS in I.C.D.-dossier | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-01-10

HET IS WEL EVEN SCHRIKKEN

'Leven na de Hartstilstand - met een ICD' als boek:

Auteur Gijs Sterks, ISBN 978-90-8834-021-5, paperback, 194 pagina’s.
Prijs € 16,95, bestel bij de boekhandel of rechtstreeks bij de uitgever, klik hier, of vraag ernaar in de Bieb.
Reacties op het boek zien? Klik hier.
Boek inzien? Downloaden Boek_Extract.pdf (35.4K)

p1080693_boek_klein_1

18 januari 2010

Nieuws over Gijs

Beste mensen,

Met Gijs gaat het weer beter nu de hartslag weer normaal is. Het is alleen vreselijk vervelend dat het nu zo snel weer terug gekomen is. Dit wil je helemaal niet meer. De nieuwe medicijnen die hij eerder kreeg zijn er nu weer afgehaald en ook de van de oude is iets afgehaald. De pacemaker technicus heeft de ICD anders ingesteld. Deze heeft niks geregisteerd van het hoge hart ritme.Woensdag ochtend gaat Gijs weer met de ambulance naar het UMC/AZU te Utrecht. Wat daar verder gaat gebeuren weten we nog niet.

We proberen met z`n allen de moed er in te houden.Het komt weer goed.

Wij blijven het volgen: http://gijss.web-log.nl/ nogmaals allemaal sterkte!

14:22 Gepost door DE CONTENTE MENS in I.C.D.-dossier | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

KAPPER

Eigenlijk had ik voor de Kerst al naar de kapper moeten gaan. Het was mij te glad. Vanmorgen vroeg uit bed, op zoek naar een kapper.Mijn kapsalon heeft helaas moeten sluiten van de zomer.

dagboekske

De laatste keer ben ik naar een goed bekend staande kapper in het dorp geweest en dat viel nogal duur uit 17,50 euro en dat ben ik niet gewend. Daarnaast zeer slecht geknipt,mijn vrouw zag het al toen ik thuis kwam. En nu het wat te lang werd zat er geen enkel model meer in. Dus op naar de volgende.

Mijn vrouw had bij het boodschappen doen bij de EM-TE gezien dat mijn kapsalon weer open was onder een nieuwe naam en een opgeknapt interieur.Q-Hair de Q staat voor kwaliteit. Omdat die kapsalon aan het andere eind van het dorp ligt heeft die mijn voorkeur, want dan heb ik meteen mijn dagelijkse wandeling gedaan.

Bij binnenkomst zag ik het meteen, een nieuwe look maar wel mijn " OUDE" (in leeftijd zeer"JONGE") kapster.En er waren ook al wat klanten op het vroege uur, gelukkig hoef ik geen afspraak te maken.Meteen maar drastisch de schaar er in laten zetten en de tondeuze deed de rest tot 12 milimeter.Lekker fris bolletje dus. Mij vrouw schrok even van de verjongde man die achterom binnen kwam en zag meteen dat het vakwerk is.

En de prijs 8.50 euro,65+ prijs! Ik ben blij dat ik voor knippen weer een vast stekkie heb,de volgende keer zal ik welop tijd gaan.

genieter

HOUDOE! DE CONTENTE MENS!

14:18 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

BLOEDPRIKKEN! TE DIK?

Bij de post was ook de uitslag van het bloed prikken van gisteren.De uitslag is onder het streefgebied, het bloed is dus te dik. Het is moeilijk te achterhalen wat de oorzaak is, je kunt dus ook geen maatregelen nemen om het resultaat te verbeteren. Het enige is goed de dosering in de gaten te houden.Voor mijn gevoel gaat dat echter nooit fout, de medicijnadministratie is altijd in orde. Het nadeel is dat ik over14 dagen weer op controle moet.

BLOEDPRIKKEN

 

INFORMATIE:

 

Wat is de maat voor antistolling?

 

Voor het controleren van de antistolingsbehandeling wordt er regelmatig bloed afgenomen. In het laboratorium wordt een stollingstest uitgevoerd waarvan het resultaat wordt uitgedrukt in INR. Dit betekent International Normalized Ratio. Hoe hoger deze INR isdes te "dunner" is het bloed. Afhankelijk van de indicatie waarvoor antistolling wordt gebruikt wordt een bepaalde waarde nagestreefd.

begin pagina :  http://www.tdre.nl/


Welke factoren van buitenaf kunnen de INR beinvloeden?

  • Tabletten vergeten
  • Wisselend tijdstip van innemen van de tabletten (met name bij gebruik van acenocoumarol)
  • Koorts
  • Diarree
  • Braken
  • Interactie met andere geneesmiddelen
  • Sterk wisselende lichaamsbeweging
  • Grote veranderingen van gewicht
  • Verandering van leefomstandigheden
  • Sterk emotionele gebeurtenissen

11:25 Gepost door DE CONTENTE MENS in I.C.D.-dossier | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-01-10

DE MUZIKALE ZONDAG

Voor het eerst dit jaar naar het Muziekcentrum in Eindhoven, we waren maar net op tijd binnen door verkeerde informatie over de vertrektijden van de bus op zondag.

De reeks concerten die we dit seizoen geboekt hebben zijn optredens van jonge talenten die al ergens een prijs hebben verdiend. Vanmiddag was het een concert tijdens het Storioni Festival 10 niet allemaal onze muzikale smaak, maar het is goed voor je oren ook eens wat anders te horen. En we blijven het boeiend vinden jonge muzikale talenten in hun ontwikkeling te volgen. Het Storioni Trio is daar het duidelijkste voorbeeld van ieder concertseizoen bezoeken we een concert van het trio.

De nazit bij deze reeks concerten is ook altijd gezellig een wijntje en kaasbordje,bevorderen het napraten en ook dan weer merk je dat iedereen het concert op zijn eigen manier ervaart, smaken verschillen.

Image

 

Storioni Festival '10 !

'Verteld en Gezwegen'

Van 14 tot en met 24 januari 2010 vindt in vijf Brabantse steden de derde editie van het Storioni Festival plaats. Deze editie is met het thema ‘Verteld en Gezwegen’ een beeldend, verhalend en aansprekend festival dat maar liefst tien dagen duurt. Muziekcentrum Frits Philips is de centrale locatie, met daarnaast concerten in Breda, Helmond, ’s-Hertogenbosch en Tilburg.

Hoogtepunten worden ongetwijfeld de optredens van de wereldberoemde sopraan Nelly Miricioiu en de grand dame van de cello Natalia Gutman, maar ook pianist Alfred Brendel komt in zijn nieuwe gedaante als dichter even langs. Onbetwiste gastheren van het festival zijn uiteraard de mannen van het Storioni Trio.

Voor meer informatie en programmering: http://www.storionifestival.nl

genieter

HOUDOE! DE CONTENTE MENS


 

 

 

11:49 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-01-10

ER KOMT GEEN EINDE AAN

De winterellende begint toch wel erg lang te duren. De vuilnisbak is maar voor de helft geleegd er zitten gewoon ijsklonten in. Omdat de ophaalwagens bij ons in de straat beginnen moeten we de kliko wel de avond tevoren buiten zetten. Ook op langer termijn blijkt de vorst aan te houden.Iedere woensdag zal de vraag zijn of er voldoende uit de kliko gaat zodat we weer een week vooruit kunnen.

dagboekske

Ook in onze straat wordt niet meer gestrooid vanwege het zout tekort het lijkt nu wel een ijsbaan. We gaan alleen nog de deur uit als het niet anders kan. Gelukkig hebben we voldoende voedsel in huis om nog een weekje te eten.

Eigenlijk zou ik ook moeten gaan bloedprikken, maar de prikpost ligt nogal achteraf ik wacht nog even. Het enige voordeel is dat er geen geld wordt uitgegeven. Binnen is het lekker warm en we kunnen ons goed bezig houden.Hopelijk gaat het weer spoedig omslaan.

de contente boer

HOUDOE! DE CONTENTE MENS!

19:59 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-01-10

HET WAS TOPKLASSE

Wende Snijders & Amsterdam Sinfonietta

Image

 

Beter dan klassiek - Wende Gelukkig was het weer in onze regio geen probleem,zodat we van een prachtig concert hebben genoten. 90 minuten prachtige muziek in een met aardige vondsten muzikale show. Voor ons is Wende de beste zangeres die Nederland momenteel heeft.Ook Amsterdam Sinfonietta in een totaal andere rol dan normaal speelde de sterren van de hemel.

Amsterdam Sinfonietta maakte de afgelopen jaren grensverleggende nieuwjaarstournees met artiesten van wereldformaat. Na Gershwin met Trijntje Oosterhuis, fado met Cristina Branco en oer-Hollandse hits met Karin Bloemen is het nu de beurt aan rasartieste Wende Snijders, die het publiek eerder ontroerde met haar persoonlijke vertolkingen van Franse chansons. ‘Snijders heeft lef en zingt naïef en kleurrijk’ (de Volkskrant), ‘Het leven, daar draait het om bij Wende’ (Trouw) en ‘Wende zindert van sfeer en gevoel’ (NRC). Dit theatrale programma van 80 minuten zonder pauze laat zich het beste omschrijven als ‘een muzikale reis.’ Wende zingt zowel bestaand als vers repertoire in nieuwe arrangementen afgewisseld met instrumentale tussenspelen en momenten van pure verstilling. ‘Ik hou van heel veel vormen van muziek. Die genres wil ik integreren in mijn eigen stijl. Ik ben eigenlijk een vuilnisbakkenras’, zegt
Wende Snijders.

09:09 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-01-10

APK-keuring I.C.D.

Het was gisteren alweer tijd voor de halfjaarlijkse I.C.D. controle. Gelukkig viel het weer mee en de bussen reden normaal het was wel extra druk want er waren meer bussen dan normaal.

I.C.D.

De keuring is een routine kwestie, veel veranderd er niet alleen de hartslag is weer wat onregelmatiger geworden, maar dat heb ik al jaren over die schommelingen maak ik mij niet ongerust.

De verpleegkundige vroeg of ik een uitdraai voor de cardioloog moet hebben.Ik realiseerde mij dat ik eigenlijk niet weet wanneer de jaarlijkse controle zal zijn.Dus toch even gebeld. Het kan al snel maandag 25 januari er was inderdaad laatste keer geen definitieve afspraak gemaakt.Ik voel mij prima, dus het lijken routineklusjes.

content

HOUDOE! DE CONTENTE I.C.D.-drager

11:18 Gepost door DE CONTENTE MENS in I.C.D.-dossier | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-01-10

Goede voornemens????

Goede voornemens maken wij eigenlijk niet, omdat als je besluit iets te gaan doen of laten, dat alleen lukt als je het echt wil. De enige methode is dan ook het meteen gaan doen. Als je bijvoorbeeld voor de laatste keer naar de frietboer gaat en nog eens alles wat je lekker vindt besteld en ook allemaal op eet.Is dat een signaal van een verkeerde keuze en uiteindelijk zal de frietboer je na verloop van tijd weer terug zien, hoogstwaarschijnlijk nog wat zwaarder dan je laatste bezoek.

joepie

Toch zijn er gisteren en vandaag twee besluiten genomen, die onmiddelijk ingaan en waar wij beide voor 100 % achter staan.

De eerste is maandag wordt weer soepdag, van alle pogingen omwat af te vallen is dat de enige manier waarbij wij beide succes hebben geboekt. Wel hoort daar meer bewegen bij.We hebben steun aan elkaar dus het gaat lukken.

Dan het roken, 35 jaar geleden waren wij gestopt, mijn vrouw rookte sigaretten en ik sigaren. We zaten in de tuin, op de tafel stond een stapel sigarenkisten, de tweede aanvoer in die maand. We kwamen tot de conclusie dat genieten een gewoonte was geworden de ene na de andere sigaar werd aangestoken en uitgeblazen. We zijn onmiddelijk gestopt de sigarenkistjes zijn toen naar mijn schoonvader gegaan, ook daar heb ik er toen geen meer gerookt.

Toen kwam het rookverbod, ik ben onmiddelijk naar de sigarenboer gegaan uit protest.Sindsdien roken wij weer het enige verschil is dat mijn vrouw sigaartjes rookt i.p.v. sigaretten.Vanmorgen wilde ik mijn persoonlijke keuzekist aanvullen en ik besefte dat genieten weer een gewoonte is geworden en dat kan niet de bedoeling zijn, we stoppen er mee. Mijn schoonvader is ondertussen al een paar jaar dood. Na enig overleg hebben we besloten die nog zelf op te roken op voor ons momenten om te genieten, bij het terrasje pikken en op is op!

genieter

HOUDOE DE CONTENTE MENS!

10:59 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-01-10

HET HOORT BIJ NIEUWJAARSDAG

Voor ons begint het nieuwe jaar pas echt bij het concert in Wenen. Enkele jaren geleden hebben wij in dat gebouw twee concerten mogen beleven. Een met het Strausorkest en een met de Wiener Sangerknaben onvergetelijke mooie concerten.En omdat zoiets eenmalig is, hebben we de beste plaatsen genomen. En ieder jaar op nieuwjaarsdag kijken we even, wat voor mensen er nu op die plek zitten.

Dit jaar hebben we het concert via de VRT gevolgd. Dat is ons goed bevallen, verlost van het snobistisch gewauwel Joop van Zijl.Voortaan voor ons het ter zake doende en deskundige commentaar van Thomas.

genieter

EN VOOR U ALLEN VEEL LUISTERGENOT IN 2010

Nieuwjaarsconcert 2010

bladmuziek

Klassieke muziek. Walsen, polka's, ouvertures en marsen van de Straußdynastie. Uitgevoerd door de Wiener Philharmoniker o.l.v. Georges Prêtre. Vanuit de Gouden Musikvereinsaal in Wenen. Presentatie: Thomas Vanderveken.

GenreKunst/Cultuur
PresentatorThomas Vanderveken

 

 

15:03 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |