27-02-10

ERG HARD EN LUID

Het voordeel van hoortoestellen is dat je die ook uit kunt doen. En dat heb ik gisteravond gedaan bij het concert van Michel Fugin. Onder het motto de oudjes doen het nog best een Frans avondje met de Franse Peter Koelewijn, een oude rocker op en top, voor ons een en al jeugdsentiment.Toch vraag ik mij af waarom moet het allemaal zo hard zonder hoortoestellen had het voor mij nog wel wat zachter gemogen.

Legendarisch en grandioos repertoire

 

Michel Fugain droomde van een carrière als filmacteur, maar werd door de vier nummers die hij voor zijn vriend Michel Sardou schreef, ontdekt als componist. Fugain scoorde zijn eerste hit met Je n’aurai pas les temps, ook bekend als If I only had time. Hij richtte in 1972 de formatie Michel Fugain et le Big Bazar op. Hiermee bracht hij het bekende nummer Une belle Histoire uit, dat in 1975 werd gecoverd door Gerard Cox (Een mooi verhaal) en later door Paul de Leeuw. De 66-jarige chansonnier en componist is weer terug bij zijn roots. Grote Franse tekstschrijvers als Charles Aznavour werkten mee aan zijn cd Bravo & Merci.

Concert uit de serie Tour de Chant

11:21 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-02-10

VAN DAG TOT DAG

Weer een week voorbij met een te volle agenda. Inmiddels alweer het tweede college gevolgd bij het HOVO = Hoger Onderwijs Voor Ouderen in Leiden.In Leiden worden we als volwaardig student beschouwd, zodat we gebruik mogen maken van alle faciliteiten.En het thema Denken over religie wordt volgens mijn verwachting behandeld.

dagboekske

Gistermiddag de instructiebijeenkomst voor stembureauleden bijgewoond.Volgende week woensdag mijn burgerplicht vervullen.

Zondag was het weer een cultureel dagje. Eerst een lezing bij onze boekhandel met de Italiaanse schrijver Ammanti. Daarna een concert met de winnaars van het Trompconcours.

En de komende dagen zal ik echt aan het studeren moeten, want de agenda blijft redelijk vol zitten.Van dag tot dag maar zien wat het belangrijkste is.

content

HOUDOE! DE CONTENTE MENS!

10:19 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-02-10

OV - kaart

Omdat het uiteindelijk onvermijdelijk zal zijn onze OV - kaarten gereed gemaakt. Voorlopig blijven we gewoon met kaartjes reizen alleen als het niet anders kan gaan we de kaarten gebruiken.

dagboekske

Eerst alles maar eens rustig uittesten en de goedkoopste manier van reizen blijft natuurlijk onze voorkeur houden.De bus kost in onze regio 0,30 eurocent via de kaart zal dat wel niet mogelijk zijn. Ook moet je oppassen als je een 40% kortingskaart hebt.Stel je trein vertrekt 2 minuten over negen dus de korting geldt, je bent echter op tijd en houdt je kaart iets voor negenen voor de paal dan betaal je het volle tarief!

Voorlopig zullen er wel allemaal foutjes naar voren komen, we blijven het in de gaten houden. Het automatisch opladen van het tegoed via de kaart vind ik weleen goed idee. Nooit meer bij de automaten staan te wachten (vaak dan net je trein te missen).We zijn er klaar voor!

content

HOUDOE! DE CONTENTE MENS!

11:28 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-02-10

HOE LANG NOG SKYNETBLOGS

Regelmatig is het toch mis met Skynetblogs. Vanmorgen ook weer een uitvoerig bericht gschreven maarhet werd niet geplubieerd op de weblog. Het is beslist niet voor de eerste keer.

Denker

Regelmatig verdwijnen de blogs of de tekst laat veel en grote spaties zien. Echt leuk is dat niet hopelijk lukt het nu wel.Anders stop ik er echt mee!

ZIET U WAT OF ZIET U NIKS ?

HOUDOE!DE CONTENTE MENS

13:32 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-02-10

VANDAAG IS HET ......

De natuur past zich toch mooi aan de omstandigheden aan. Gratis witte confetti heel Valkenswaard is met een witte laag bedekt.

carnaval07

Het is tegelijkertijd een hulde aan SVENTASTISCH BRAVO SVEN KRAMER!

sven_kramer_4

En die mooie witte deken inspireert natuurlijk om met mijn grote liefde onder de wol te kruipen.

valentijnCANLEFR5

VIER CARNAVAL!

GENIET VAN DE O.S.

MAAK ER EEN GEZELLIGE VALENTIJNSDAG VAN

NOG NIET AAN DE GANG ?

LAAT JE INSPIREREN !

http://mailmarij.punt.nl

ALAAF ! DE CONTENTE MENS!

11:27 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-02-10

JOJO MIJN GEWICHT

Vanmorgen toch maar weer eens op de weegschaal gaan staan Eigenlijk is mijn gewicht al 20 jaar vrij constant het JO-JO-marge is ongeveer 5 kg.Ik schommel tussen de 100 kg en 105 kg. Vanmorgen was het 104.30 kg.

jafriet_klein

Carnaval is een periode dat ik altijd een paar kilo's aan kwam. Hoogstwaarschijnlijk zal dat dit jaar niet gebeuren. Mijn gezondheid en mijn conditie laten niet toe aan deze traditie nog mee te doen.

vamea

Stil heb ik nog de wens wat af te vallen, anderzijds wil ik ook gewoon genieten. Uiteindelijk heb ik een leeftijd waarop niks meer hoeft en alles mag.

HOUDOE! DE CONTENTE MENS!

12:53 Gepost door DE CONTENTE MENS in VAMEA=Van Alles Minder En Altijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-02-10

WINTERDIP

De laatste dagen voel ik mij een beetje lusteloos en daarbij nog een hoofdpijn op een bepaald punt op het voorhoofd dat niet wil verdwijnen.

dagboekske

Daardoor lig ik te veel in bed, op tijd er in uitslapen en soms in de middag nog een dutje toe. Ik ben ook niet ondernemend, eigenlijk zit ik gewoon te wachten tot het weer anders gaat worden.Ik wil lente, lente en nog eens lente.

De weersverwachting op langer termijn geeft ook geen hoop februari zal nog geen omslag geven.Het wordt inpakken en thuis blijven!

kalmblijven

HOUDOE! DE CONTENTE MENS!

10:00 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-02-10

EEN AANRADER VOOR LEKKER ETEN

HEEL LEKKER GEGETEN

Vanwege het weer al een paar keer uitgesteld en het afstellen van de diverse agenda's, was ook niet gemakkelijk.

Maar vrijdagavond was het gelukt, in Parijse sfeer, lekker eten, goede wijnen,maar vooral bij kletsen, lachen, gewoon genieten.Het zoveelste geslaagde familiediner.

dyn001_original_137_200_gif_2578831_f1bc81d2dd796e725296852641770355

Welkom bij FLO Eindhoven

Te midden van vele beroemde Franse brasseries behoort Brasserie FLO tot de top. Voor deze exquise Franse cuisine hoeft u nu niet langer naar Frankrijk want een stukje Frankrijk is naar Eindhoven gekomen.


Voor zowel lunch als diner kunt u bij FLO Eindhoven genieten van de ambachtelijke Franse keuken in een luxe maar informele sfeer.


Het uniek ingerichte decor met prachtig Fruits de Mer buffet, de levendige bediening en de gezelligheid van een open keuken zorgen voor een onvergetelijke restaurantervaring. Graag verwelkomen wij u in ons restaurant voor een heerlijk ontspannen Franse avond of culinaire (zaken)lunch!  
 

Brasserie FLO vindt zijn oorsprong in Parijs. De brasseries van FLO zijn al jaren de plek voor liefhebbers van de pure Frans keuken. Frankrijk telt inmiddels 17 Brasseries FLO waaronder de beroemde Bofinger, Julien en La Coupole in Parijs. Daarnaast zijn de brasserien van FLO ondermeer te vinden in Barcelona, Reims, Lissabon, Amsterdam en Maastricht.

 

10:11 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-02-10

WEER NIKS OP TV !!!!!!

Het is weer hopeloos met het aanbod op de publieke zenders zowel in België als in Nederland.Naar commerciele zenders kijken we eigenlijk nooit meer of er moet wel iets heel aparts komen. In de TV-gids kijk ikniet meer naar het aanbod.

Afgelopen zaterdag heeft mijn vrouw de laatste DVD uit de serie The Bourne met Matt Damon meegebracht. Gisteravond zijn we met deel 1 begonnen.Spannend en toch lachen, vanavond deel 2 en morgen deel 3.

bourneidentity_full

The Bourne Ultimatum

is een Amerikaanse actiefilm, die in 2007 in première ging. De film is de derde in de Bourne-trilogie. De trilogie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Robert Ludlum, hoewel het plot van de laatste twee films weinig gelijkenissen vertoont met het boek. De hoofdrol is weggelegd voor Matt Damon als Jason Bourne. Net als deel twee, The Bourne Supremacy, is de film door Paul Greengrass geregisseerd, met het script van Tony Gilroy. Universal Pictures bracht de film in de Verenigde Staten uit op 3 augustus 2007. België was op 12 september aan de beurt, Nederland een dag later.

Jon Powell componeerde opnieuw de muziek voor dit deel. Het album van de soundtrack werd uitgebracht op 31 juli 2007 en bevat tevens een nieuwe versie van het nummer Extreme Ways van Moby. De film won drie Oscars, die voor beste geluidsmontage, geluidsmixage en montage.

The Bourne Ultimatum is het derde deel uit de Bourne-trilogie, na The Bourne Identity en The Bourne Supremacy. De film gaat verder na de autoachtervolging in het tweede deel, waarna Bourne verder op zoek gaat naar zijn echte identiteit en hij medewerking zal krijgen van onverwachte hoek.

Op 22 februari 2008 werd bevestigd dat er een 4e deel komt. De film was zelfs al in (pre-) productie. En Damon zal weer de rol van Jason Bourne vertolken en Paul Greengrass zal weer de regie op zich nemen.

http://nl.wikipedia.org/wiki/The_Bourne_Ultimatum

http://www.film1.nl/search/index.php?search=The+Bourne

genieter

HOUDOE! DECONTENTE MENS!

11:35 Gepost door DE CONTENTE MENS in MIJN DAGBOEKSKE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |