01-04-10

WE GAAN NOG EENMAAL .........

Dag Sonja Bakker, Hallo Dr. Frank


Diëten blijft hip, hoe je het ook wendt of keert. Sonja Bakker mag dan net het bijltje er bij neer hebben gegooid. Een mogelijke opvolger staat al klaar.

Afgelopen weekeinde wierp Dr. Frank zich in De Telegraaf op als de nieuwe hulp in de strijd tegen de kilo’s. Niet met een spiksplinternieuw dieet, maar ach wat maakt het uit. We hebben weer iemand aan wie we ons kunnen vastklampen!

Populair is het dieet, want als we De Telegraaf mogen geloven, dan is er een stormloop ontstaan op de dieettips van dr. Frank. In 1 dag tijd hadden zich al meer dan 10.000 mensen aangemeld voor zijn tips die ervoor moeten zorgen dat je een kilo per week afvalt.

logo_sidebar

De vraag was zelfs zo groot, dat zijn website, Eenkiloperweek.nl, urenlang onbereikbaar was.

Frank van Berkum, zoals hij met zijn achternaam heet, is een internist uit Hengelo. Hij heeft als deskundige op het gebied van overgewicht, voeding en diëten intensief onderzoek gedaan naar het bestrijden van overwicht.

Hij ontwikkelde een dieet dat rijk is aan eiwitten en arm aan koolhydraten.

Volgens dr. Frank heeft een eiwittendieet heeft een belangrijk effect: het verbrandt vet zonder je spiermassa aan te tasten. Daarmee voorkom je het bekende ‘jo-jo effect’. Je zou er sneller en beter mee afvallen.

In samenwerking met De Telegraaf gaat hij nu bewijzen hoe eenvoudig het is om in 10 weken tijd 10 kilo af te vallen. Na die tijd wordt het gebruik van koolhydraten weer langzaam opbouwd, waarbij het de bedoeling is dat je op gewicht blijft.

Toch grappig hoe je – als je het een beetje slim aanpakt – als arts, diëtist of afslankdeskundige steeds weer het wiel opnieuw kunt uitvinden!

Zie ook: Helpt het dieet van Dr. Frank écht?


Lees ook:Helpt het dieet van Dr. Frank écht?
Lees ook:Atkins-dieet slecht voor geheugen
Lees ook:Atkins-dieet werkt het best
Lees ook:Afvallen helpt bij slaapstoornis
Lees ook:Voeding toch van invloed op acne

10:52 Gepost door DE CONTENTE MENS in VAMEA=Van Alles Minder En Altijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.