05-05-10

EVEN DE TEUGELS LATEN VIEREN

De afgelopen week als vrijgezel doorgebracht en mijn eigen potje moeten koken, het resultaat is dat ik van 102,50 kg naar 104.10 kg ben terug gegaan de stand van vandaag. Eerlijkheidshalve zondag was het zelfs 106.00 kg.

vamea

Dat is het eeuwige probleem, hoe vind ik de juiste balans zonder altijd een streng dieet te moeten volgen. Ik weet dat ik levenslang zal moeten op letten,maar waar ik precies de grens wil leggen is voor mij nog niet duidelijk.Ik ben een Bourgondier en blijf een Bourgondier.

Dr Frank

Sinds gisteren zijn we weer met het Dr Frank dieet gestart en zo dadelijk begin ik ook weer aan de dagelijkse wandelingen.We blijven nog even doorzetten.Maar gaan toch ook bedenken wat VAMEA = Van Alles Minder En Altijd precies moet inhouden.

HOUDOE! DE CONTENTE MENS!

11:47 Gepost door DE CONTENTE MENS in VAMEA=Van Alles Minder En Altijd | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

22-04-10

WEER EEN WEEK VERDER

We zijn nu ongeveer anderhalve week aan het lijnen. We doen het serieus maar wel met enkele aanpassingen. Het leven moet doorgaan een dag per week is er wel iets bijzonders.Ik heb de leeftijd dat veel dingen misschien niet meer terug komen.

vamea
 

Voor die dagen geld CARPE DIEM = pluk de dag en in de praktijk blijkt dat een kleine gewichtstoename de volgende dag al gecorrigeerd word.

Uiteindelijk wil ik naar een sobere leefstijl waarin nog voldoende te genieten valt onder het motto:

VAMEA = Van Alles Minder En Altijd

Dr Frank

De feiten ik ben gestart op 106,00 kg, vanmorgen 102,50 kg.We gaan door en volgende week weeg ik me wel weer eens.

HOUDOE! DE CONTENTE MENS!

11:33 Gepost door DE CONTENTE MENS in VAMEA=Van Alles Minder En Altijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-04-10

WOENSDAG = WEEGDAG

Gistermorgen wel op de weegschaal gestaan, dat was schrikken weer 106,00 kg dus eigenlijk een week lijnen zonder resultaat.

vamea

Mijn eerste reactie was JOJO stoppen maar. Maar mijn vrouw is ook bezig en voor twee iedere dag apart koken is natuurlijk ook geen optie. Mede omdat het eten in ieder geval lekker en voldoende is, gaan we in ieder geval deze maand gewoon door volgens het dieet van Dr Frank.

Dr Frank

Gistermiddag een flinke wandeling gemaakt, ik heb wel een paar keer moeten rusten, het is maar goed dat ik weet waar de bankjes staan in ons dorp. Het heeft in ieder geval resultaat opgeleverd 104,10 kg. De aanhouder wint nog steeds blijkbaar.

HOUDOE! DE CONTENTE MENS!

11:38 Gepost door DE CONTENTE MENS in VAMEA=Van Alles Minder En Altijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-04-10

HET IS TE DOEN

We zijn nu enkele dagen bezig met het Dr Frank dieet en het is redelijk te doen, vooral door onze eigen aanpassigen. Ontbijt en lunch blijven zoals we al jaren doen en ook in de toekomst blijven doen. Uit eindelijk moeten we toch naar het VAMEA-dieet Van Alles Minder En Altijd (levenslang dus!)

Zelf ben ik donderdag j.l gestart op  vamea
106.00 kg, gistermorgen was dat 103,90 kg, dat geeft de burger moed. Wel was gisteren een moeilijke dag ik moest naar Leiden voor het laatste college dit HOVO-seizoen.Omdat ik altijd de lunch meeneem voor in de trein leverde dat geen problemen op.

Het avondeten simpel gehoeden, bij de visboer een broodje haring en een portie kibbeling.Het probleem kwam bij het borreluur, de kastelein trakteerde op kiphapjes in allerlei variaties, omdat ik er voorlopig niet meer kom, gezellig mee gedaan.

Dr Frank

Ik weeg me niet iedere dag, normaal zelfs maar een keer per week. Nu ik het dieet volg doe ik het drie keer per week,morgen dus, zit er ook mooi een dag tussen om de eventuele schade te herstellen,maar De Duveltjes zullen wel erger zijn dan de kiphapjes.

HOUDOE! DE CONTENTE MENS!

11:41 Gepost door DE CONTENTE MENS in VAMEA=Van Alles Minder En Altijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-04-10

WIJ ZIJN GESTART

Het startsein voor onze allerlaatste lijnpoging is begonnen, Dr Frank zal onze gids zijn.

MEER INFO? KLIK EVEN DOOR:

Dr Frank Dieet
EEN KILO PER WEEK
DE AFSLANKACADEMIE

Maar onze ervaring van eerdere pogingen telt ook mee. Het moet namelijk wel uitvoerbaar zijn en ook een dagje buiten de deur moet zonder al te veel moeite verlopen.

Dr Frank

Na uitvoerige studie van het boek van Dr Frank hebben we besloten allleen de avondmaaltijd volgens het dieet te maken. Want het ontbijt en de lunch vergen zoveel voorbereiding dat het eten maken al twee en een half uur per dag gaat kosten. Volgens ons is het beter om die tijd aan extra beweging te besteden.

Het dagmenu voor mij ziet er nu als volgt uit:

Voor het ontbijt 2 snede roggebrood  met mager vlees, magere kaas e.d.
Voor de lunch: 2 snede bruin brood ook met mager beleg.
Het diner volgens het weekschema van Dr Frank.

Zojuist mijzelf gewogen 106.00 kg,eind april gaat mijn vrouw met onze dochter naar Barcalona, dat zal de eerste onderbreking van het strenge gedeelte zijn. Afhankelijk van de resultaten kijken we wel hoe lang we daarna doorgaan.Want uiteindelijk moeten we een patroon van eten en bewegen ontwikkelen die we levenslang vol kunnen houden en waarbij we ons zelf prettig voelen.

content

HOUDOE! DE CONTENTE MENS!

13:33 Gepost door DE CONTENTE MENS in VAMEA=Van Alles Minder En Altijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-04-10

WE GAAN NOG EENMAAL .........

Dag Sonja Bakker, Hallo Dr. Frank


Diëten blijft hip, hoe je het ook wendt of keert. Sonja Bakker mag dan net het bijltje er bij neer hebben gegooid. Een mogelijke opvolger staat al klaar.

Afgelopen weekeinde wierp Dr. Frank zich in De Telegraaf op als de nieuwe hulp in de strijd tegen de kilo’s. Niet met een spiksplinternieuw dieet, maar ach wat maakt het uit. We hebben weer iemand aan wie we ons kunnen vastklampen!

Populair is het dieet, want als we De Telegraaf mogen geloven, dan is er een stormloop ontstaan op de dieettips van dr. Frank. In 1 dag tijd hadden zich al meer dan 10.000 mensen aangemeld voor zijn tips die ervoor moeten zorgen dat je een kilo per week afvalt.

logo_sidebar

De vraag was zelfs zo groot, dat zijn website, Eenkiloperweek.nl, urenlang onbereikbaar was.

Frank van Berkum, zoals hij met zijn achternaam heet, is een internist uit Hengelo. Hij heeft als deskundige op het gebied van overgewicht, voeding en diëten intensief onderzoek gedaan naar het bestrijden van overwicht.

Hij ontwikkelde een dieet dat rijk is aan eiwitten en arm aan koolhydraten.

Volgens dr. Frank heeft een eiwittendieet heeft een belangrijk effect: het verbrandt vet zonder je spiermassa aan te tasten. Daarmee voorkom je het bekende ‘jo-jo effect’. Je zou er sneller en beter mee afvallen.

In samenwerking met De Telegraaf gaat hij nu bewijzen hoe eenvoudig het is om in 10 weken tijd 10 kilo af te vallen. Na die tijd wordt het gebruik van koolhydraten weer langzaam opbouwd, waarbij het de bedoeling is dat je op gewicht blijft.

Toch grappig hoe je – als je het een beetje slim aanpakt – als arts, diëtist of afslankdeskundige steeds weer het wiel opnieuw kunt uitvinden!

Zie ook: Helpt het dieet van Dr. Frank écht?


Lees ook:Helpt het dieet van Dr. Frank écht?
Lees ook:Atkins-dieet slecht voor geheugen
Lees ook:Atkins-dieet werkt het best
Lees ook:Afvallen helpt bij slaapstoornis
Lees ook:Voeding toch van invloed op acne

10:52 Gepost door DE CONTENTE MENS in VAMEA=Van Alles Minder En Altijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-02-10

JOJO MIJN GEWICHT

Vanmorgen toch maar weer eens op de weegschaal gaan staan Eigenlijk is mijn gewicht al 20 jaar vrij constant het JO-JO-marge is ongeveer 5 kg.Ik schommel tussen de 100 kg en 105 kg. Vanmorgen was het 104.30 kg.

jafriet_klein

Carnaval is een periode dat ik altijd een paar kilo's aan kwam. Hoogstwaarschijnlijk zal dat dit jaar niet gebeuren. Mijn gezondheid en mijn conditie laten niet toe aan deze traditie nog mee te doen.

vamea

Stil heb ik nog de wens wat af te vallen, anderzijds wil ik ook gewoon genieten. Uiteindelijk heb ik een leeftijd waarop niks meer hoeft en alles mag.

HOUDOE! DE CONTENTE MENS!

12:53 Gepost door DE CONTENTE MENS in VAMEA=Van Alles Minder En Altijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-12-09

EEN GEWICHTIG PERSOON

Qua gewicht ben ik altijd een gewichtig persoon geweest en eigenlijk nog.
Lijnen en  afvallen daar begin ik niet meer aan.

afvallen

Eigenlijk ben ik er helemaal niet meer bezig,de laatste keer dat ik mij gewogen heb was 16 november 104.30 kg. Toen ik uit de douche kwam stond de weegschaal wel erg verdacht voor mijn voeten.
Dus toch maar even wegen en dat viel mij mee.Ik had verwacht dat er wel wat kilootjes bij gekomen zouden zijn.Er was zelfs iets af 103.80 kg.En dat komt overeen met mijn goede voornemen: NIET MEER BIJKOMEN!

de contente boer

HOUDOE! DE CONTENTE MENS!

14:21 Gepost door DE CONTENTE MENS in VAMEA=Van Alles Minder En Altijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-11-09

Van Alles Minder En Altijd

Afgelopen donderdag was ik in Den Haag voor een congres, na afloop naar mijn vaste rustpunt Café De Waag in de Waagstraat gegaan.Het is minstens een half jaar geleden dat ik daar voor de laatste keer geweest ben. Veel oude bekende ontmoet het was dus een gezellig borreluur.

Opvallend was wel dat iedereen (letterlijk iedereen) vond dat ik nogal dik geworden ben. De afgelopen dagen daarover eens goed nagedacht.En voor de zoveelste keer is de conclusie er moet 10 kg eraf! Maar hoe ?Dieeten helpt niet dat heb ik al zoveel keer kunnen ervaren. Het enige wat ik kan bedenken is mijn eigen.

afvallen

LIJNTIP: VAMEA = Van Alles Minder En Altijd.

Door ziekte had ik geen trek in eten en dat geeft meteen resultaat.Ik woog vrijdag nog 107.40 kg en vandaag 104.30 kg het geeft hoop aan de zoveelste poging. Hopelijk voel ik mij ook snel weer beter en kan ik beginnen aan mijn dagelijkse wandeling.

HET BLIJKT MAAR WEER VOOR HET LIJNEN HEB IK LEVENSLANG GEKREGEN.

de contente boer

HOUDOE! DECONTENTE MENS!

16:10 Gepost door DE CONTENTE MENS in VAMEA=Van Alles Minder En Altijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-09-09

VASTE PRIK

Na een vakantie kom ik wel wat aan, deze keer 2 kg. Voor de vakantie woog ik 105,00 kg en nu 107,10 kg. Dus het wordt weer VAMEA = mijn eigen bedachte dieet dat ik levenslang zal moeten volgen.

afvallen

VAMEA: Van Alles Minder En Altijd.

Er is echter een probleempje door mijn medicijn gebruik val ik weinig af en het laatste jaar blijk ik ook regelmatig vocht vast te houden.Thuis eet ik altijd zo weing mogelijk zout, tijdens vakanties let ik daar niet zo op. Ik bestel wat ik lekker vind en later zie ik dan wel weer.

Dus beginnen we maar weer opnieuw, mijn vrouw heeft al enkele recepten van het south beach dieet opgezoch. En met wat dagelijkse beweging zal het toch wel weer gaan lukken.

de contente boer

HOUDOE! DE CONTENTE MENS!

11:52 Gepost door DE CONTENTE MENS in VAMEA=Van Alles Minder En Altijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-07-09

EEN VERVELEND WEEKEND

Een vervelend weekend gehad. Veel last met ademhalen gehad. Even de trap op en enige minuten nodig om de adenhaling onder controle te krijgen.

I.C.D.

Ook het gewicht schommelde heel veel zaterdag was het zelfs al 107.00 kg. Het signaal dat ik vocht vast hou, gelukkig geen piepende longen. De conditie is ook met de dag beter. Maar de afgelopen dagen moe, moe en nog eens moe. Ik had nergens geen zin in alleen wilde ik slapen. Ook ons jaarlijks bezoek aan de kermis in Tilburg overgeslagen. Morgen gaan we toch maar naar Tilburg om te kijken of er nog koopjes zijn.

WOENSDAG = WEEGDAG

Ondanks de schommelingen van de afgelopen week, toch een lichtpuntje het uiteindeljke resultaat is 103.30 kg vergeleken met vorige week 10.40 kg ruim een kilo verlies. Maar het blijft vechten tegen de bijverschijnselen van de medicijnen. Maar dat is een gegeven dat ik langzaam begin te accepteren alhoewel niet echt van harte!

Ik ben op dieet gegaan en heb alcohol en vet afgezworen.

In twee weken tijd verloor ik 14 dagen.

gezond-afvallen

HOUDOE! DE CONTENTE MENS !

17:28 Gepost door DE CONTENTE MENS in VAMEA=Van Alles Minder En Altijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-07-09

WOENSDAG = WEEGDAG

Door het warme weer niet echt met lijnen bezig geweest. In ieder geval nog weinig beweging. Gelukkig is er iets van af. Vorige week 105.60 kg nu 104.40 kg maar dat JOJO- effect is bekend. Dus nog geen  hoera !

O, dieet haast niets.

gezond-afvallen
DE CONTENTE MENS

11:42 Gepost door DE CONTENTE MENS in VAMEA=Van Alles Minder En Altijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-07-09

WOENSDAG = WEEGDAG

Jarenlang woog ik mij iedere woensdag, af en toe een dieet er tussen door wat alleen maar een JOJO-effect te weeg bracht. Als gevolg van het medicijn gebruik heb ik last van vochtophoping. Als ik mijn gewicht van de laatste jaren bekijk zit dat tussen de 100 kg en 105 kg, het lijkt wel of ik daar mee moet leren leven.

I.C.D.

Een zwaar dieet ga ik niet meer volgen, uiteindelijk helpt het toch niks. En het eten en drinken heb ik zodanig verminderd dat daar voor mij de grens bereikt is.Het moet toch elke dag wel even genieten zijn denk ik maar weer.Het enige wat ik nog zou kunnen doen is wat meer bewegen, maar dat schiet er ook vaak bij in omdat ik zoveel per dag wil doen. De tijd vliegt om en dat is ook wel prettig.

 

Op 18 juni woog ik 103.50 kg en vandaag 105.60 kg. Oppassen dus ik zal in beweging moeten komen.

Een dessert blijft een paar momenten in je mond en de rest van je leven in de buurt van je heupen.

DE EEUWIGE AFVALLER

gezond-afvallen

11:58 Gepost door DE CONTENTE MENS in VAMEA=Van Alles Minder En Altijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-06-09

IK MOET NOG VEEL LEREN

Gisteren een hele dag op stap geweest en ik voel mij vandaag doodop. De hele nacht door kunnen slapen, ik kwam pas om 10.30 uur uit bed. Vandaag rustig aan moeten doen, pas laat in de middag onder de douche geweest.

I.C.D.

Lekker in de tuin kunnen uitrusten, lekker zitten lezen met regelmatig nieuws.

afvallen

 

Het vocht vast houden is gelukkig ook weer opgehouden en dat is te merken aan mijn gewicht. Vorige week woensdag nog 106.60 kg vandaag 103.50 kg nu nog wat meer beweging en op naar de 100.00 kg.

HOUDOE! DE CONTENTE MENS

20:35 Gepost door DE CONTENTE MENS in VAMEA=Van Alles Minder En Altijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-04-09

WOENSDAG = WEEGDAG

Vanmorgen toch maar weer eens op de weegschaal gaan staan. De laatste keer was begin maart ik woog toen 102,50 kg en nu 101,60 kg.

Het begint er op te lijken dat het constant blijft, terwijl ik er eigenlijk niet mee bezig ben. Toch zou het mooi zijn als er nog 10 kg af kan, alleen dieeten daar begin ik niet meer aan. Dat is altijd maar tijdelijk gewichtsverlies. 1 KILO per maand moet toch eigenlijk kunnen, door wat meer beweging te nemen. Het zal niet meevallen, want na een dag inspanning moet ik nog steeds een dag rusten. Alle beetjes helpen en vandaag in Rotterdam zal ik in ieder geval meer lopen dan normaal.

afvallen53(2)

HOUDOE! DE CONTENTE MENS!

08:37 Gepost door DE CONTENTE MENS in VAMEA=Van Alles Minder En Altijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-03-09

WOENSDAG = WEEGDAG

Met mijn conditie gaat het iets beter, maar ik zal die toch opnieuw door bewegen weer moeten gaan opbouwen. Het onderliggende probleem is dat ik regelmatig last heb van vochtophoping en bij een afwasje kom ik dan al adem tekort, een plaspil verhelpt het dan wel, maar ik ben bang dat het erger wordt en dan zal ik toch veel bewegingsvrijheid moeten in leveren.

WOENSDAG

De vochtophoping heeft ook gevolgen voor mijn gewicht dat schommelt nogal op en neer. Vorige week woog ik 103.00 kg vandaag 102.50 kg, we gaan de goede kant uit, maar door het jojo-effect lijkt de 100.00 kg nog niet haalbaar. Hopelijk is het snel lente, zodat ik de stalen ros kan bestijgen, want het moet wel op korte termijn verbeteren.

HOUDOE! DE CONTENTE MENS!

12:17 Gepost door DE CONTENTE MENS in VAMEA=Van Alles Minder En Altijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-02-09

HET WERD HOOG TIJD

Vanmorgen struikelde ik bijna over de weegschaal en dat op woensdag, de dag dat ik mij elke week zou wegen. Sinds 8 januari heb ik dat niet meer gedaan ik woog toen 101.40 kg, moet toch die gewoonte weer gaan oppakken.

WOENSDAG

 

Maar door de gezondheidsperikelen heb ik er de laatste maanden geen zin in het lijkt allemaal zo zinloos. Vanmorgen was de stand 103.00 kg ruim anderhalve kilo erbij die moet ik toch in een weekje kwijt zien te raken. Gewoon wat opletten wat er het mondje in gaat.

HOUDOE! DE CONTENTE MENS

14:29 Gepost door DE CONTENTE MENS in VAMEA=Van Alles Minder En Altijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-01-09

HET DAGELIJKSE GANGETJE

Vanmorgen alweer wezen bloedprikken, het was er niet druk, veel mensen zitten blijkbaar op de dooi te wachten.

I.C.D.

Naast de normale prik i.v.m de bloedverdunners ook een 4-tal buisjes voor het bezoek a.s. maandag bij de cardioloog. Het boezemfibrileren is nog steeds een probleem. Hopelijk is het met medicijnen op te lossen

WEEGDAG:

Vanmorgen voor de eerste keer dit jaar weer eens mezelf gewogen. Voor de Kerst woog ik 102.40 kg, vanmorgen 101.40 kg dus ik ben zeer tevreden.

HOUDOE! DE CONTENTE MENS!

10:50 Gepost door DE CONTENTE MENS in VAMEA=Van Alles Minder En Altijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-12-08

WOENSDAG = WEEGDAG

Vanmorgen was het al weer tijd voor het bloedprikken, 5 wachtende voor u, viel dus echt mee. Blijkbaar is donderdag de beste dag om snel aan de beurt te zijn, want ik zag dat er maar 2 priksterren waren i.p.v. 3 op andere dagen. Morgen de uitslag hopelijk is die in orde, zodat ik pas volgend jaar weer terug hoef.

I.C.D.

WOENSDAG = WEEGDAG ???

Lange tijd woog ik mij iedere woensdag, maar de laatste tijd is er niet veel van gekomen. Vanwege de operatie was ik niet gemotiveerd. Met de feestdagen in zicht leek het mij toch wel even verstandig om vandaag toch even te kijken.

De laatste keer dat ik mijzelf gewogen heb is 22 okt geweest. Ik woog toen 103.00 kg. Mijn verwachting was dan ook, mede omdat ik er niet op gelet heb, en gedronken en gegeten waar ik zin in had, dat er toch wel een paar pondjes bij gekomen waren. Maar dat viel reuze mee 102.30 kg , ik ben er tevreden over. De komende weken ga ik gewoon genieten en volgend jaar ga ik proberen onder de 100 kg te komen.

HOUDOE! DE CONTENTE MENS!

11:44 Gepost door DE CONTENTE MENS in VAMEA=Van Alles Minder En Altijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |